Τρίτη, 6 Αυγ.
28oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση της ακρίβειας στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Φοροκίνητρα για συνεπείς οφειλέτες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αποκλιμάκωση της ακρίβειας στο «καλάθι» της ΔΕΘ – Φοροκίνητρα για συνεπείς οφειλέτες
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των φορολογούμενων οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά και για όσους οφειλέτες εξοφλούν εμπρόθεσμα τα χρέη τους, μελετά η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου για τον κατώτατο μισθό.

«Υπομονή ως τη Δ.Ε.Θ.» δηλώνουν κύκλοι της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και δη η στήριξη του οικογενειακού εισοδήματος είναι βασική προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η μείωση των κρατήσεων για τους συνεπείς οφειλέτες αλλά και μεγαλύτερη έκπτωση σε όσους επιλέγουν να εξοφλούν εφάπαξ τον πρόσθετο φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα φέρεται να συζητούνται και νέο πλαίσιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό που θα προβλέπει να αυξάνεται το ύψος του για φορολογούμενους με μη ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και τις εξυπηρετούν κανονικά.

Επιπλέον, συζητείται να υπάρξει μεγαλύτερη του 3% έκπτωση για εξόφληση του πρόσθετου φόρου εισοδήματος έως 31 Ιουλίου.

Ο στόχος της αποκλιμάκωσης των τιμών

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των εισοδημάτων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ ως το τέλος της 4ετίας

Αυξήσεις, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι το βασικό… «ανάχωμα» στη «γάγγραινα» της ακρίβειας,

Στον «πόλεμο» κατά της αισχροκέρδειας η κυβέρνηση αναμένεται να απαντήσει και με αυξημένους ελέγχους.

Στο πλαίσιο αυτό, προωθεί μέσα στο φθινόπωρο την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με επιπλέον 50 άτομα.

Πιέσεις στους μεγάλους «παίχτες» της αγοράς

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους μεγάλους «παίχτες» της αγοράς…, τους συνδέσμους των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων (ΕΣΕ και ΣΕΒΤ), σε μια προσπάθεια να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να αποκλιμακώσουν τις τιμές.

Εν όψει μάλιστα του  φθινοπώρου, οπότε και ανοίγουν τα σχολεία και πολλά ελληνικά νοικοκυριά έχουν πρόσθετα έξοδα, το να μη μειωθεί περαιτέρω η αγοραστική δύναμη τους είναι βασικό ζητούμενο.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης θα επαναφέρει στην Κομισιόν την πρόταση του να μπουν νέοι κανόνες στη λειτουργία της αγοράς στην Ε.Ε., ώστε οι πολυεθνικές εταιρείες να μην τιμολογούν τα ίδια προϊόντα, διαφορετικά από χώρα σε χώρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις