Απορρίπτει κατηγορηματικά η κυβέρνηση τα περί σχεδιασμού για πρόωρες εκλογές, πίσω από την εξαγγελία των νέων μέτρων στήριξης που προέκυψαν από το υπερπλεόνασμα, αλλά και αυτών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Δ.Ε.Θ, τον Σεπτέμβριο.
«Δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Μιλήσαμε για αυξήσεις μισθών και τις υλοποιούμε. Μιλήσαμε για μειώσεις φόρων και τις υλοποιούμε. Μιλήσαμε για συνολική στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υλοποιεί πρόγραμμα τετραετίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Από τη στιγμή που και εγώ ο ίδιος πιστεύω ακράδαντα ότι το 2025 θα είναι καλύτερο από το 2024, το 2026 καλύτερο από το 2025 και το 2027 καλύτερο από το 2026, ένας λόγος παραπάνω να τηρήσω στο ακέραιο τη δέσμευσή μου για εκλογές στο τέλος της τετραετίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη του στο vidcast «Direct» της ιστοσελίδας protothema.gr.
Τα ορόσημα του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου
Το Μέγαρο Μαξίμου προωθώντας βήμα – βήμα την επιχείρηση «ανάκαμψη», βάζει σε πρώτο πλάνο την οικονομία και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών.
Αρχής γενομένης από τα μέτρα που εξήγγειλε την Τρίτη (22.04.2025) ο πρωθυπουργός για το μεγάλο πρόβλημα της στέγης, τη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων και ευάλωτων, όπως και τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων, μέτρα που ακολούθησαν άλλες πρωτοβουλίες, όπως την αύξηση του κατώτατου μισθού, την αυξήσεις στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α., η κυβέρνηση εκτιμά ότι το κλίμα που θα διαμορφωθεί έως τις αρχές Ιουνίου θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την πολιτική πορεία της Νέας Δημοκρατίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, οπότε και η κυβέρνηση θα «ξεδιπλώσει» και την κοινωνική πολιτική που προωθεί για το 2026, είναι το χρονικό ορόσημο που θέτει η Νέα Δημοκρατία, η οποία προσδοκά ότι έως τότε θα έχει πετύχει την επιστροφή σε ποσοστά πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30%.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα κυρίως από την ενίσχυση των εισοδημάτων, εκτιμάται ότι είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος, μαζί με την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων της καθημερινότητας.
Το «καλάθι» της ΔΕΘ
Το «καλάθι» των παροχών για το 2026 που σχεδιάζει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έχει στο επίκεντρο τη στήριξη της μεσαίας τάξης, μιας κρίσιμης εκλογικής μάζας που απομακρύνθηκε από τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.
«Η επόμενη ΔΕΘ ως προς το κομμάτι της μείωσης της φορολογίας θα είναι στοχευμένη στη μείωση των φόρων για τη μεσαία τάξη» δήλωσε κατηγορηματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται ακόμη και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία. Επίσης συζητείται η μείωση των φορολογικών συντελεστών (κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα), η διόρθωση των τεκμηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους κ.α..