Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η θλίψη είναι δυσβάσταχτη» το μήνυμά του για το 37 ημερών βρέφος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του αναφέρεται στην τραγική είδηση για τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 37 ημερών, από κορονοϊό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορωνοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτησή του

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του βρέφους

Το βρέφος μόλις 37 ημερών ήταν διασωληνωμένο και έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορονοϊό. Το μωράκι πέθανε τα ξημερώματα παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού να το κρατήσουν στην ζωή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι ήταν από την αρχή σε πολύ άσχημη κατάσταση και δυστυχώς δεν εμφάνισε βελτίωση, όσο καιρό νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Το βράδυ της Κυριακής η κατάστασή του ξεκίνησε να επιβαρύνεται με ραγδαίο ρυθμό. Πρώτα χτυπήθηκε η καρδιά και μετά τα νεφρά με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ήταν πρωτοπαθές περιστατικό- δηλαδή η λοίμωξη από την οποία χτυπήθηκε και έχασε τη ζωή του ήταν ο κορονοϊός. Είχε διασωληνωθεί όταν ήταν 20 ημερών και ήταν το μωρό στο οποίο είχε αναφερθεί συγκινημένος προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

 

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη – Δήμητρα Τριανταφύλλου

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1