Site icon NewsIT

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο – Τι έφαγαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ

11.07.2024 | 10:27
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο – Τι έφαγαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προς τιμήν των ηγετω'ν που συμμετε'χουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στον Λευκό Οίκο, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Κοινωνικό δείπνο το αποκάλεσε ο Λευκός Οίκος και όχι δείπνο εργασίας όπως συνηθίζεται στο περιθώριο των Συνόδων του ΝΑΤΟ και έτσι η ατμόσφαιρα ήταν πιο χαλαρή για τους ηγέτες των 32 χωρών μελών της Συμμαχίας ανάμεσα στους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

Το δείπνο ξεκίνησε αμέσως μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός αποχώρησε σχεδόν τρέχοντας προκειμένου να μην καθυστερήσει η άφιξή του στον Λευκό Οίκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες κάθισε δίπλα στο ζεύγος Σολτς. 

Τι έφαγαν οι ηγέτες

Το δείπνο ήταν σχετικά λιτό όσον αφορά στο μενού και ξεκίνησε με ψητά ροδάκινα από τα βουνά του Κατοκτίν κοντά στην Ουάσιγκτον και το Καμπ Ντέιβιντ όπου συνηθίζουν να παραθερίζουν πολλοί πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Επίσης, σαλάτα με ραδίκια και αντίδια και τρυφερή σαλάτα romaine με ντρέσινγκ από λευκό βαλσαμικό ξύδι. 

 Μοσχαρίσιο φιλέτο στα κάρβουνα και Μπακαλιάρος Αλάσκας.

Πατάτες με βούτυρο και μυρωδικά (Potato Pave) και γεμιστοί κολοκυθοανθοί συνοδευόμενα από σάλτσα μαϊντανού. 

Για επιδόρπιο είχε Πανακότα με λεμόνι και λουίζα και κόκκινα μούρα και παγωτό με μασκαρπόνε και μέλι.

Το κρασί που σερβιρίστηκε στους ηγέτες ήταν ένα Ridge Estate Chardonnay του 2021 και ένα κόκκινο Morlet Cabernet Sauvignon «Mon Chevalier» του 2009, ενώ έρεε και ροζέ αφρώδης οίνος Roederer Estate Brut Rose. 

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αξιοσημείωτο ήταν ότι κατά την διάρκεια της φωτογράφισης των ηγετών δε έλειψαν τα πηγαδάκια, ενώ σχολιάστηκε ιδιαίτερα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν συνοδευόταν από την σύζυγό του Μπριζίτ και φαινόταν και λίγο χαμένος στιες σκέψεις του. 

Όπως επίσης και ότι δεν ήταν τυχαία η συνύπαρξη στις σκάλες στη φωτογράφιση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτρο Όρμπαν και του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

 

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την χαρακτηριστική κίνηση με τον στρατιωτικό χαιρετισμό ενώ τα πηγαδάκια έδιναν και έπαιρναν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version