Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, ενδυναμώνουμε τις αμυντικές ικανότητες στο ΝΑΤΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία, ενδυναμώνουμε τις αμυντικές ικανότητες στο ΝΑΤΟ
eurokinissi

«Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ «συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων» και ξεκαθάρισε πως «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

«Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», ανεφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία. (…)

Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα και να δούμε πώς μπορούμε να κατανείμουμε πόρους» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ταυτόχρονα ενδυναμώνουμε τις αμυντικές μας ικανότητες που συμπληρώνει την στάση του ΝΑΤΟ. Το ενδυναμώνει και γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νέο ευρωπαϊκό κύκλο για να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πώς θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε την ευρωπαΐκή μας άμυνα. Είναι είναι συμφέρον μας».

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν θα σχολιάσω κάτι. Θα γίνουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πολύ σύντομα και φυσικά θα σεβαστούμε την απόφαση του αμερικανικού λαού. Προσωπικά έχω συνεργαστεί τόσο με τον πρόεδρο Τραμπ όσο και με τον πρόεδρο Μπάιντεν κι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί ότι θα διατηρηθεί αυτός ο ισχυρός βορειοατλαντικός δεσμός, που ήταν πάντα στην καρδιά της Συμμαχίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις