Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίθετό μου έχει γίνει μειονέκτημα! Η ΝΔ έχει γίνει απολιτίκ, δεν μας ακούνε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίθετό μου έχει γίνει μειονέκτημα! Η ΝΔ έχει γίνει απολιτίκ, δεν μας ακούνε

– Η… προεκλογική καμπάνια για την διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζεται
– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πρώτος ανακοίνωσε πως κατεβαίνει στην κούρσα της διαδοχής μιλάει για όλα
– Τι λέει για την “κληρονομιά” του επιθέτου του κι αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα υπογράψει για την υποψηφιότητά του
– Η απάντηση που… δεν έδωσε για την Ντόρα Μπακογιάννη
– Τι είπε για Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη
– Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν είναι δείγμα ανανέωσης η νέα κυβέρνηση Τσίπρα – Είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα”

“Πιστεύω ότι είμαι κατάλληλος να φέρω εις πέρας την αλλαγή που χρειάζεται στη Νέα Δημοκρατία”. Έτσι ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ο πρώτος που έχει ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο επιχειρείται… ανασύνταξη μετά το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο όπως φαίνεται οι “ζυμώσεις” καλά κρατούν, αφού κανένας άλλος δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα για την διαδοχή, παρόλο που τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά.
Το “κλειδί” στην διαδοχή της ΝΔ θα είναι φυσικά και οι εσωτερικές συμμαχίες και το ποιον υποψήφιο θα επιλέξουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξουν, ενδέχεται να αποδειχτεί καθοριστικό.
Συγκεκριμένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, ένα ακόμη “κλειδί” είναι η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία παρόλο που είναι… αίμα του, φαίνεται πως δεν παρέχει την στήριξή της.

Γιατί να αλλάξει ο Μεϊμαράκης;

Στην επιτυχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ στάθηκε ο δημοσιογράφος, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί αυτό να αλλάξει.

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: “Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια και συσπείρωσε την παράταξη και αν το επιθυμεί θα κατέβει και ο ίδιος. Αν το κάνει θα αντιπαραβάλλουμε τις απόψεις μας. Εγώ θα είμαι υποψήφιος ανεξάρτητα αν θα είναι ο κ. Μεϊμαράκης. Εγώ δεν είμαι λαγός κανενός. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τα παραγωγικά στρώματα. Η νεολαία δεν μας ακούσει καθόλου. Μηδενίζει το κοντέρ και φαντάζομαι μια Νέα Δημοκρατία από την αρχή“.
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει στον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε αν η τελευταία υπογραφή (σ.σ. στις 50 που απαιτούνται για την υποψηφιότητα) θα είναι του πατέρα του!
Ναι θα είναι η τελευταία υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τιμής ένεκεν. Δε νομίζω ότι αιφνιδιάστηκε ιδιαίτερα. Το όνομα αυτό ήταν πλεονέκτημα στην αρχή αλλά έγινε μειονέκτημα. Στη ΝΔ έπαιζαν ρόλο οι εσωκομματικές ισορροπίες των οικογενειών κι αυτό θέλω να το αλλάξω γιατί αυτό είναι πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία.
Όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες, ποιος μιλάει με ποιον, δεν κάνει καλό. Όποιος θέλει να βγει μπροστά. Πιο ισχυροί θα βγούμε γιατί θα πούμε αλήθειες”.

Καραμανλής, Ντόρα και… μετακόμιση

Η τελευταία υπογραφή θα είναι, λοιπόν, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η πρώτη όμως θα είναι του Κώστα Καραμανλή;
Εγώ θα επισκεφθώ όλους τους πρώην πρωθυπουργούς. Έχω αποφύγει μέχρι τώρα τις πολλές προσωπικές επικοινωνίες, για να μη φέρω κόσμιο σε δύσκολη θέση μέχρι να ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες. Όποιος κι αν κερδίσει η Νέα Δημοκρατία θα βγει κερδισμένοι. Αντέξαμε αλλά πρέπει να κερδίσουμε“, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας στην συνέχεια τι προτίθεται να αλλάξει στην “γαλάζια παράταξη”.

“Το πρώτο που θα έκανα, θα ήταν να φύγω από το κτίριο της Συγγρού. Δεν θα πήγαινα στη Ρηγίλλης, αλλά σε ένα παλιό κτίριο, σε μία υποβαθμισμένη περιοχή. Το κτίριο της Συγγρού είναι ένα ωραίο, βαρύ, αλλά ακριβό κτίριο. Μήπως έχουμε γίνει λίγο απολιτίκ σαν Νέα Δημοκρατία; Ένας λόγος που χάσαμε είναι ότι δεν εξηγήσαμε στον κόσμο τι πρεσβεύουμε ακριβώς. Εμείς πιστεύουμε καταρχήν στην ελευθερία”.
Το επόμενο… αναπόφευκτο θέμα, ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από την υποψηφιότητα του αδερφού της, την ώρα μάλιστα που τα χθεσινά ρεπορτάζ ανέφεραν πως στην περίπτωση που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατέβει τελικά ως υποψήφιος, δεν αποκλείεται η Ντόρα Μπακογιάννη να σταθεί στο πλευρό του!
Θα ρωτήσετε την ίδια την κυρία Μπακογιάννη. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αλλά δεν βλέπουμε την πολιτική μέσα από το ίδιο πρίσμα“, απάντησε λιτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία ρωτήθηκε για το αν έχει… ένσημα. “Βεβαίως κι έχω ένσημα. Ακούω πολλά και για το βιογραφικό μου. Δούλεψα στην Εθνική Τράπεζα και άλλες επενδυτικές τράπεζες στο εξωτερικό. Έχω βάλε το λιθαράκι μου σε εταιρείες που σήμερα είναι μεγαλες. Ξέρω τι σημαίνει επιχειρηματικότητα” απάντησε, δίνοντας στο κλείσιμο της συνέντευξης το σύνθημά του: “Το σύνθημά μου είναι Νέα Δημοκρατία από την αρχή”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε