Τρίτη, 17 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί σημαντική καινοτομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο αποτελεί σημαντική καινοτομία
ΦΩΤΟ ΑΠΕ ΜΠΕ

«Το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι μία σημαντική καινοτομία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας, νωρίτερα την Τρίτη (17.09.2024).

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου για τους μαθητές της Γ´ λυκείου, ευχήθηκε «καλή αρχή».

«Το ζωντανό, Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι μία σημαντική καινοτομία. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να μπορούν να έχουν οι μαθητές πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι σίγουρος ότι ο θεσμός αυτός θα ριζώσει», πρόσθεσε.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν, νωρίτερα, στην είσοδο του κτιρίου η ηγεσία του Υπουργείου, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Ιωάννα Λυτρίβη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Χαίρομαι, Υπουργέ, καθώς μια δέσμευση την οποία είχαμε κάνει πριν από κάποιους μήνες ξεκινά να υλοποιείται σήμερα. Πράγματι, το ζωντανό ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου είναι μία σημαντική καινοτομία, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να δώσει σε μαθητές απομονωμένων χωριών, νησιών της πατρίδας μας που μπορεί να έχουν δυσκολία σε πρόσβαση σε κάποια συμπληρωματική παροχή παιδείας, να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα, το οποίο θα γίνεται, όπως είπες, από αποσπασμένους καθηγητές και αποσπασμένες καθηγήτριες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του ψηφιακού φροντιστηρίου.

«Θα παρέχεται δωρεάν, θα υπάρχει η δυνατότητα της υποστήριξης από τη νοηματική και θα αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Θέλω να συγχαρώ, καταρχάς, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα να παρέχουν αυτή τη σημαντική συμπληρωματική υπηρεσία.

Πιστεύω ότι όσο οι μαθητές μπουν και παρακολουθήσουν τη διαδικασία, τόσο νομίζω θα εκτιμήσουν αυτό που η ελληνική πολιτεία τούς παρέχει δωρεάν. Και είμαι σίγουρος ότι ο θεσμός αυτός θα ριζώσει σύντομα και ολοένα και περισσότερες μαθήτριες και μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τα οποία θα μπορούμε να προσφέρουμε.

Όπως είπες, ξεκινάμε με 11 μαθήματα, αλλά τελικά θα καλύψουμε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Οπότε να ευχηθώ εγώ, καλή αρχή.

Ξεκινάμε με μάθημα Ιστορίας Γ΄ Λυκείου. Απ’ ό,τι είδα, η οικονομική κατάστασή της Ελλάδας μετά την επανάσταση. Πολύ ωραία. Οπότε θα παρακολουθήσω και βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το πρώτο μάθημα. Καλή αρχή», είπε ο πρωθυπουργός».

Ζωντανή υποστήριξη και on-demand πυλώνας

Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση με σκοπό να προσφέρει ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές ανά την Ελλάδα. Πέραν της ζωντανής υποστήριξης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων στους καθηγητές που τα διδάσκουν, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ο on-demand πυλώνας.

Στην πλήρη ανάπτυξή του, το on-demand σκέλος θα προσφέρει 2.500 εύληπτα μαγνητοσκοπημένα βίντεο παραδόσεων, καλύπτοντας το σύνολο της διδακτέας ύλης για 49 μαθήματα, από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου. Αυτή τη στιγμή καλύπτει το σύνολο της ύλης για Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

φωτογραφίες: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις