Αίτημα της ελληνικής κοινωνίας η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ σημείωσε πως αξιολόγηση θα υπάρξει παντού ξεκινώντας από τον ίδιο.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του ιδίου να «εφαρμοστεί παντού στην εκπαίδευση η αξιολόγηση των πάντων, ακόμη και η αξιολόγηση της αξιολόγησης, αφού πρώτα εφαρμοστεί και κριθεί».
«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, δέσμευση του πρωθυπουργού και εντολή προς εμάς να την εφαρμόσουμε παντού. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα. Όπου εντοπίζουμε κενά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε θα παρεμβαίνουμε με καλή πίστη και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με πρώτο εμένα, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε. Και το ίδιο το πλαίσιο αξιολόγησης θα αξιολογηθεί αφού πρώτα εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη», τόνισε ο ίδιος.
Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε εκ νέου τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις αλλαγές που ετοιμάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση του και την ανάδειξή του σε κεντρικό ΑΕΙ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις αλλαγές που προωθούνται για την ψηφιακή διδασκαλία στη σχολική εκπαίδευση και τις σκέψεις που υπάρχουν για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας κάλυψης των κενών στα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους, πρόβλημα με ετήσια αναφορά στην ελληνική σχολική εκπαίδευση.
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά «στο πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, ως παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». «Βλέπουμε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα μετατραπεί σε πρωτοβουλίες», σημείωσε.
Τέλος, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν διατυπώσει τη θέση πως μία τέτοια εξέλιξη είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη προς το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο» και υποστήριξε ότι «οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τα τοτέμ του παρελθόντος. Η πλειοψηφία των πολιτών ζητεί η χώρα να πάει μπροστά».