Site icon NewsIT

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, η Ελλάδα μπορεί και καινοτομεί»

23.11.2021 | 23:45
Κυριάκος Πιερρακάκης

«Σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, η Ελλάδα μπορεί και καινοτομεί, η Ελλάδα διακρίνεται. Αυτό γίνεται εφικτό με την εξαιρετική συνεργασία στελεχών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με την έμπνευση και την ομαδική δουλειά όλων.

Χαίρομαι που είμαι ανάμεσα σε startuppers, σε ανθρώπους που τολμούν και κάνουν την ιδέα τους πράξη και συγχαίρω το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο για τη διοργάνωση. Η πρόκληση της «επόμενης ημέρας» απαιτεί συνέργειες και ανοιχτούς ορίζοντες. Από μεριάς μας, είναι απαραίτητο να εφοδιάσουμε τους πολίτες με τα κατάλληλα εργαλεία και τις δεξιότητες και να ενθαρρύνουμε καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, 23.11.2021, σε δείπνο δικτύωσης που παρέθεσαν από κοινού το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», το οποίο πραγματοποιείται σε υβριδική μορφή, αύριο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι «αποτελεί ένα Σχέδιο Μάρσαλ για την εποχή μας. Προβλέπει πόρους με τους οποίους μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε πλήρως την πολιτική μας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, που απαιτεί ταχύτητα στην εκτέλεση των μικρών και των μεγάλων έργων. Πρόκειται για στόχο που πρέπει να επιτευχθεί και θα επιτευχθεί, γιατί έχουμε και τις δυνατότητες και τους ανθρώπους μας για να το πετύχουμε». Επεσήμανε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα δώσει νέα εργαλεία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την προσαρμογή τους σε κάθε εξέλιξη σχετική με το ψηφιακό περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «το Επιμελητήριο λειτουργεί ως επιταχυντής ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης στενών συνεργασιών της γερμανικής και ελληνικής επιχειρηματικότητας» και πρόσθεσε ότι «στις δύσκολες στιγμές, με τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία, στήριξε με πολλές δράσεις τα μέλη του, αλλά και συνολικά το επιχειρηματικό κοινό. Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε, ήταν σημαντικές και ουσιώδεις, υλοποιώντας ένα πλούσιο σε δράσεις και υπηρεσίες έργο, έχοντας κύριο στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των οικονομικών, επενδυτικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ διατήρησε στενή συνεργασία αφενός με την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), αφετέρου με τα αρμόδια υπουργεία της Γερμανίας».

Ο Κελέμης για την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας

Νωρίτερα, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Αθανάσιος Κελέμης, αναφέρθηκε στην ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας σημειώνοντας ότι «το βασικότερο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν σήμερα οι επιχειρήσεις, είναι η ψηφιακή επανάσταση που έρχεται και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η 4η βιομηχανική επανάσταση». Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Κελέμης, «σήμερα, οφείλουμε όλοι μας να αντιληφθούμε ότι η καινοτομία διαμορφώνει το αύριο, είναι το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας. Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στηρίζει την καινοτομία, δίδει ιδιαίτερη σημασία σε δράσεις που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των startups, προσφέρει ευκαιρίες σε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να «συστηθούν» στη γερμανική επενδυτική κοινότητα, με τα μέλη του να αναζητούν συστηματικά νέες ιδέες, ώστε να τις αναδείξουν και να τις προωθήσουν ιδιαίτερα προς τη Γερμανία. Ιδέες που έχουν όλες τις προοπτικές να εξελιχθούν σε άκρως επιτυχημένα κοινά διμερή επενδυτικά εγχειρήματα».

Τέλος, η εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Α΄ αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Σοφία Εφραίμογλου, έδωσε έμφαση στα ερευνητικά έργα που υλοποιεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με επίκεντρο την καινοτομία και εξελιγμένες εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούν να αξιοποιηθούν ευρέως στον πολιτισμό, την εκπαίδευση και στο επιχειρείν. Αναφέρθηκε, επίσης, στην υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με ζωντανή προβολή υποτίτλων, μέσω της χρήσης έξυπνων γυαλιών. Ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προώθηση της εγχώριας πολιτιστικής κληρονομίας και του τουριστικού προϊόντος στο ξενόγλωσσο κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version