Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης: Τα βάζει με το τέρας της γραφειοκρατίας

Είναι μόλις 36 ετών αλλά δεν είναι χθεσινός στην πολιτική. Από τους πλέον καταρτισμένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θέλει να κάνει πράξη αυτό που λέει ο τίτλος του.

Να φέρει δηλαδή την ψηφιακή διακυβέρνηση στην καθημερινότητα και να κάνει το αυτονόητο, αυτό που ισχύει εδώ και δεκαετίες σε πολλές ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Ο μανιάτης υπουργός έχει τις βάσεις να τα υλοποιήσει όλα αυτά και να κάνει την επανάσταση στο δημόσιο καταργώντας γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών. Μεγαλωμένος στην πολιτική αλλά και με σπουδές που θα ζήλευαν πολλοί ο Κυριάκος Πιερρακάκης σπούδασε τις Δημόσιες Πολιτικές στο Χάρβαρντ αλλά και έκανε το μάστερ του στην Τεχνολογική Πολιτική του ΜΙΤ. Και παρότι θα μπορούσε να μείνει στο εξωτερικό όπως πολλοί άλλοι της γενιάς του, επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και να παλέψει με ένα τέρας που πολλοί τα έβαλαν μαζί του αλλά έχασαν. Το τέρας της γραφειοκρατίας. Μέσα σε λίγους μήνες ο Κυριάκος Πιερρακάκης  μετράει στο ενεργητικό του την σωστή λειτουργία του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, ο οποίος θα λειτουργεί πλήρως έως το τέλος του χρόνου. Ο αριθμός αυτός ο οποίος σώζει ζωές ενεργοποιείται με τα σωστά βήματα που έγιναν για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι.

Η ενιαία ταυτότητα πολιτών

Αυτό το οποίο εξαγγέλθηκε και έχει αρχίσει να υλοποιείται όσον αφορά την ενιαία ταυτότητα πολιτών δεν είναι «φακέλωμα» όπως θα σπεύσουν κάποιοι να πουν αλλά θα είναι ένα μέτρο το οποίο θα μειώσει κατ’ αρχήν την γραφειοκρατία και θα κάνει πιο γρήγορο το Δημόσιο αλλά και θα βελτιώσει μακράν την παροχή υπηρεσιών από το Δημόσιο προς τον πολίτη που είναι και το ζητούμενο.

Click4More Ενιαία «ταυτότητα» των πολιτών σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες

Η «Αυτόματη» ταυτοποίηση των πολιτών στα διάφορα μητρώα του Δημοσίου, που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα ξεκινήσει με την διάθεση των βασικών στοιχείων του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο εγχείρημα αφού τα στοιχεία των πολιτών θα επικαιροποιούνται αυτόματα και ταυτόχρονα και επί της ουσίας «θα μιλάει το ένα στο άλλο» χωρίς χαρτούρα, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη και χωρίς αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πάνω από 50 μητρώα θα έχουν διασύνδεση μεταξύ τους μέσω της διασύνδεσης αυτής καταλαβαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ο πολίτης να εμφανίζεται με ένα πρόσωπο στο Δημόσιο και το Δημόσιο να εμφανίζεται με ένα πρόσωπο στον πολίτη.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης θα έχει στην διάθεσή της στοιχεία των πολιτών, όπως το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το πατρώνυμο, το μητρώνυμο κ.α. και αυτά θα επικαιροποιούνται μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3