Πολιτική

Κύριε πρωθυπουργέ, επιτέλους κυβερνήστε!

Έχω την αμυδρά εντύπωση -αν κάνω λάθος να μου το πείτε- πως οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να κυβερνούν και όχι να διαπραγματεύονται αενάως.

Επίσης, οι υπουργοί τοποθετούνται για να λύνουν προβλήματα και όχι να συνεντευξιάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ ή να απολαμβάνουν την ηδονή της εξουσίας στην υπουργική πολυθρόνα.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα ο πρωθυπουργός μάλλον θα πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, γιατί οι προτροπές που ως τώρα έκανε δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα με συνέπεια η εικόνα της κυβέρνησης να παραπέμπει ευθέως στο… μετέωρο βήμα του πελαργού.

Μπορεί η κυβέρνηση χάρη στη στάση που κράτησε στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και προπαντός στην επιτυχή επικοινωνιακή διαχείριση να κέρδισε τις εντυπώσεις, τη συμπάθεια και την αποδοχή πάρα πολλών πολιτών που δεν την ψήφισαν και σήμερα να ηγεμονεύει πολιτικά.

Όμως, η απραξία άρχισε σιγά-σιγά να αφήνει τα πρώτα ψεγάδια στην εικόνα. Γιατί καλές οι διαπραγματεύσεις, κάλλιστη η αξιοπρέπεια και η εθνική περηφάνια που αισθάνθηκαν οι περισσότεροι πολίτες, όμως τα καύσιμα για τη συντήρηση αυτής της πορείας δεν είναι ατελείωτα.

Η δημοφιλία, η αποδοχή και η συμπάθεια γρήγορα θα εξανεμιστούν αν η κυβέρνηση συνεχίσει να κινείται νωθρά στο σκέλος της διακυβέρνησης. Τα προβλήματα είναι τεράστια και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Οι πολίτες παρακολουθούν με αγωνία, η αγορά έχει ¨παγώσει¨, οι επενδύσεις βρίσκονται σε νεκρό σημείο, τα έσοδα του Δημοσίου έχουν εκτροχιαστεί και οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές δεν αποτελούν τόσο ισχυρό άλλοθι για την κυβερνητική απραξία.

Εξάλλου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διάφορες ιδέες που ακούγονται στα τηλεοπτικά πλατό ή στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις δεν παίρνουν σάρκα και οστά και δεν αποκτούν νομική υπόσταση.

Για παράδειγμα είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι οραματίζεται να ιδρύονται επιχειρήσεις μόνο με την ταυτότητα. Θαυμάσια ιδέα. Ε, λοιπόν γιατί δεν προχωρά γρήγορα η κυβέρνηση σε ένα νόμο με ένα άρθρο με το οποίο θα καταργεί όλη τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την ίδρυση επιχειρήσεων;

Αλέξη ως πρωθυπουργός, δηλαδή ως … μάνατζερ της κυβέρνησης καλείσαι να βάλεις τους υπουργούς να δουλέψουν. Θυμάσαι το σημειωματάριο του Σημίτη; Μπορεί να φάνταζε λίγο γραφικό, ήταν, όμως αναγκαίο. Γιατί χωρίς προγραμματισμό, χρονοδιαγράμματα και προπαντός χωρίς αυστηρό έλεγχο από τον πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα βλέπω τους υπουργούς να απολαμβάνουν την ηδονή της εξουσίας, αντί να υφίστανται τον κόπο, την ταλαιπωρία και την αγωνία που συνεπάγεται η άσκηση της εξουσίας και η λύση των προβλημάτων.

Αλέξη αρχίστε να κυβερνάτε. Η κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει να αδειάζει. Και όποιος υπουργός συνεχίζει να είναι χαλαρός και να μην ασκεί τα καθήκοντά του σαν να ζει επείγουσες καταστάσεις (γιατί πιο επείγουσες δεν γίνεται) να πάει στο σπίτι του να ρεμβάζει.

Αλλιώς σε βλέπω να προσπαθείς να καταλάβεις πως εξανεμίστηκε η συμπάθεια και η αποδοχή σου από τους πολίτες.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εθνική Πινακοθήκη: «Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος άρπαξε βίαια τους πίνακες και τους πέταξε στο δάπεδο» – Εικόνες από την καταστροφή των έργων
Αμετανόητος εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ - «Ξεκρέμασα τέσσερις εικόνες, βέβηλες εικόνες, δυο από αυτές μου ξέφυγαν μόλις πήγα να γυρίσω και έσπασε το τζαμάκι τους»
Εθνική Πινακοθήκη
Μητσοτάκης: «Με τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και διευκολύνουμε τη λειτουργία των ΚΕΠΑ»
«Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Υγείας, και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τις νέες αυτές υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας» γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ιατρική εξέταση
Ελεύθερος ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος μετά τους βανδαλισμούς στην Εθνική Πινακοθήκη – «Ξεκρέμασα τέσσερις βέβηλες εικόνες»
Η πράξη του βουλευτή της Νίκης κρίθηκε πλημμέλημα και θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, η οποία θα διαβιβασθεί στη βουλή ώστε να κινηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας του
Ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος έξω από την Εθνική Πινακοθήκη  (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Κυβερνητικές πηγές για ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήφορο χυδαιότητας και τοξικότητας» να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη
«Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναμάσησε τα ίδια fake news που ακούστηκαν από την ηγεσία του κόμματός του και τα οποία απαντήθηκαν πλήρως από τον πρωθυπουργό»
Το Μέγαρο Μαξίμου