Τρίτη, 8 Οκτ.
21oC Αθήνα

Κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε, η χώρα κινδυνεύει

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε. Επιτέλους αντιληφθείτε πως δεν υπάρχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν οι αγρότες που δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις και αρχίζουν να οργίζονται. Αν αμφιβάλετε αρκεί μία βόλτα σε αγροτικές περιοχές και θα διαπιστώσετε το μέγεθος του προβλήματος και της οργής.

Υπάρχουν οι επιχειρηματίες που νοιώθουν κάθε μέρα το βρόχο της έλλειψης ρευστότητας να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους και να τους απειλεί. Υπάρχουν οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα που νοιώθουν να απειλούνται με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ. Υπάρχουν οι άνεργοι που βλέπουν να απομακρύνεται η ελπίδα για εργασία όσο παραμένει η αβεβαιότητα, η αστάθεια και η ανασφάλεια στην οικονομία. Υπάρχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που σε πολλές περιπτώσεις κάνουν μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος, αλλά κανείς υπουργός ή έστω γενικός γραμματέας δεν ασχολείται μαζί τους. Υπάρχει συνολικά η οικονομία και η χώρα που απειλούνται. Κι΄ αν ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει τρομοκρατημένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, σκεφτείτε τι θα πρέπει να λένε οι πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της οικονομικής δυσπραγίας.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης κινηθείτε γρήγορα και κλείστε τη συμφωνία να ανασάνει η χώρα. Γιατί μπορεί σε λίγο να πετύχετε την καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν θα είναι καθόλου χρήσιμη σε έναν ρημαγμένο οικονομικά τόπο, σε μία οικονομία που βρέθηκε στα βράχια.

Είναι καιρός να αντιληφθείτε πως το timing είναι καθοριστικός παράγοντας στο οικονομικό γίγνεσθαι και μία πολύ καλή συμφωνία αν έρθει καθυστερημένα μπορεί να είναι χειρότερη από μία μέτρια που θα συναφθεί στον κατάλληλο χρόνο.

Οσοι νομίζετε ότι λόγω της ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης και μιας πολιτικής δύναμης ικανής να σας κοντράρει και να διεκδικήσει την πρώτη θέση, μπορείτε να σουλατσάρετε αμέριμνοι γύρω από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, θα αντιληφθείτε πολύ σύντομα ότι στην πολιτική τίποτα δεν είναι δεδομένο, ιδίως όταν απέναντι βρίσκεται ένας οργισμένος και απελπισμένος λαός.

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε. Αλλιώς κινδυνεύετε η ιστορία να σας καταγράψει σαν τους ηγέτες που οδήγησαν την Αριστερά στην απώλεια μιας ιστορικής ευκαιρίας, ίσως της τελευταίας.

Επιτέλους ήρθε καιρός να αντιληφθείτε πως τα ιδεολογήματα στην εποχή μας είναι ο χειρότερος σύμβουλος, ότι ο συμβιβασμός δεν είναι ντροπή, καθώς και ότι οι εξελίξεις δεν καθορίζονται πρωτίστως γύρω από τα τραπέζια των διαπραγματεύσεων αλλά στον κοινωνικό και οικονομικό στίβο.

Πριν χάσετε εντελώς το παιχνίδι κλείστε τη συμφωνία. Η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα, ενώ η οργή στην κοινωνία φουντώνει. Οσοι δεν το πιστεύετε και με τη γνωστή καχυποψία θα μας κατακρίνετε, περιμένετε να δείτε τις επόμενες έρευνες της κοινής γνώμης και θα διαπιστώσετε πόσο βαθειά νυχτωμένοι είστε και πόσο μακριά από τα συναισθήματα του λαού.

Κι΄ αν αργήσετε λίγο ακόμη τότε με πολύ μεγάλη έκπληξη θα διαπιστώσετε πως η στρατηγική (;) και η τακτική (;) σας στις διαπραγματεύσεις όχι μόνο δεν είναι πλέον αποδεκτές από το λαό, αλλά αντιθέτως του προκαλούν αποστροφή. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τσαλαπατήσετε την «κόκκινη γραμμή» της αντοχής των πολιτών, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Για αυτό κύριοι της κυβέρνησης επαναλαμβάνω να συναισθανθείτε πως δεν υπάρχουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι αποπαίδια…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε