Πολιτική

Κυρίτσης στη Βουλή για Βενεζουέλα, Μαδούρο και Τσάβες

"Η Βενεζουέλα δεν ιδρύθηκε πριν από έναν μήνα που την πήρε χαμπάρι η Αντιπολίτευση. Η υπόθεση Τσάβες δείχνει πως οι ελίτ και τα ΜΜΕ στήνουν ιστορίες εδώ και εκεί" είπε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μπορεί να μην θέλησε να απαντήσει από το βήμα της Βουλής στις προκλήσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που του ζητούσαν να καταδικάσει τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, θέλησε όμως να το κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης που έκανε λόγο για « ιστορίες» που στήνονται από τις «ελίτ και τα ΜΜΕ»!

Χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Κυρίτσης είπε «επειδή έχω λίγο χρόνο και επειδή είναι στην ημερήσια διάταξη, για λόγους τους οποίους η Αντιπολίτευση ξέρει, το θέμα της Βενεζουέλας, ακούσαμε και χθες τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι θα γίνει εξεταστική επιτροπή, να συμβάλω και εγώ λίγο σε αυτόν τον διάλογο, γιατί έχει να κάνει με τα ΜΜΕ.

>> Η Βενεζουέλα δεν ιδρύθηκε πριν από έναν μήνα που την πήρε χαμπάρι η Αντιπολίτευση. Ας πάμε πίσω στο 2002. Τον Απρίλιο του 2002, λοιπόν, έγινε ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα επί Τσάβες. Το πραξικόπημα αυτό επέτυχε την πρώτη ημέρα, ανέλαβε Πρόεδρος της χώρας ο Πρόεδρος του ΣΕΒ της Βενεζουέλας, κατήργησε το Σύνταγμα, τη Βουλή, τους Κυβερνήτες των περιοχών, γιατί είναι ομοσπονδιακή χώρα, συγκέντρωσε όλη την εξουσία στα χέρια του. Ο Τσάβες αρνήθηκε να παραιτηθεί. Τα κανάλια δεν το ανέφεραν. Το ίδιο απόγευμα ο δικτάτορας συνέχαιρε τα κανάλια για τη βοήθεια την οποία του έδωσαν, προκειμένου να απαλλαγεί από τον Τσάβες. Επίσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ένωση των Αμερικανικών Χωρών έσπευσαν να δεχθούν και να αναγνωρίσουν νέα κατάσταση. Την επόμενη ημέρα έγινε στη Βενεζουέλα η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ σε αυτήν τη χώρα και έπεσε η χούντα που είχε εγκαθιδρυθεί μόλις την προηγούμενη ημέρα. Η διαδήλωση αυτή δεν μεταδόθηκε από τα κανάλια ούτε ως είδηση. Την επόμενη ημέρα ο Τσάβες είχε επιστρέψει κανονικά και τι έκανε στα κανάλια και στους πραξικοπηματίες δικτάτορες; Τους έδωσε αμνηστία. Αυτά, για να το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας, όταν ανοίξουμε τον διάλογο για το πώς δουλεύουν οι ελίτ μαζί με τα ΜΜΕ και τι ιστορίες στήνουν από εδώ και από εκεί.

Και θέλω σχετικά με τη Βενεζουέλα να καταθέσω ένα εξαιρετικό άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή». Και δεν το έχει γράψει η «Αυγή».

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα