Site icon NewsIT

ΚΥΣΕΑ: Ενημέρωση στο ανώτατο επίπεδο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

02.10.2024 | 17:55
ΚΥΣΕΑ: Ενημέρωση στο ανώτατο επίπεδο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πραγματοποιήθηκε μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μια ώρα κράτησε η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ και τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τον σχεδιασμό που υπάρχει τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορα και στα αεροδρόμια και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και σχέδια για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών κυρίως από τον Λίβανο αν αυτό ζητηθεί. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.
Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.
Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.
Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη καταρτισθεί σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες που βρίσκονται σε Λίβανο και Ισραήλ το οποίο και θα ενεργοποιηθεί, εάν αυτό απαιτηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βηρυτό, στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (+961) 71 593659 και  στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: grcon.bei@mfa.gr.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών: (+30) 210-3681350 και (+30) 210-3681730.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version