Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κυβέρνηση: κι όμως στο eurogroup δεν χάσαμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μισογεμάτο και όχι μισοάδειο βλέπει το ποτήρι η κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα του eurogroup χθες τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει λίγο ως πολύ αναμενόμενα

Για δικαίωση της διαπραγματευτικής τακτικής της Κυβέρνησης κάνει λόγο το Μαξίμου που θυμίζει ότι ο πολύς κ. Τόμσεν έπεσε σε τοίχο σε ό,τι αφορά στις τράπεζες και όπως χαρακτηριστικά λένε κυβερνητικοί παράγοντες και για τα άλλα ζητήματα το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε το ψωμί, ούτε το γάλα.

Στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά έλεγε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στα όσα ζητά ο ΟΟΣΑ πως “ξεκινήσαμε από το 60% των συστάσεων του ΟΟΣΑ φθάσαμε στο 80% και τώρα θα κλείσουμε στο 85%. Είναι πάρα πολλά, οι προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τις ιδιομορφίες της χώρας στην οποία απευθύνονται.”

Είναι εμφανές από αυτές τις δηλώσεις πως κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της πολιτικής σταθερότητα για ακόμη μια φορά, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς την τρόικα ότι και το πλεόνασμα θα διανεμηθεί προς τις κοινωνικές ομάδες και δεν θα δεσμευθεί για την κάλυψη ελλειμμάτων το 2015 ή 2016.

Μάλιστα στο Μαξίμου υπάρχει η βεβαιότητα ότι μέχρι τα τέλη του μήνα ή το πολύ αρχές Απριλίου οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Διαβάστε επίσης:
Eurogroup: 10,1 δισ. λόγοι να τα βρείτε με την τρόικα ως την Κυριακή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε