Site icon NewsIT

Κυβέρνηση: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα

22.07.2024 | 13:16
Κυβέρνηση: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επίθεση σε όσους έσπευσαν να υιοθετήσουν την τουρκική προπαγάνδα που ακούστηκε δια στόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

«Οι θέσεις που έχουν εκφραστεί είναι οι εθνικές θέσεις από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Η κυβέρνηση με την εθνική γραμμή τοποθετείται σε κάθε ευκαιρία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του Τούρκου προέδρου στον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό να υπάρχουν ΜΜΕ στη χώρα που να υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα και όσα λέει η άλλη πλευρά για τους δικούς της λόγους πριν καν ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού. Δεν γίνεται ΜΜΕ να μιλάνε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ακόμα και με αντίστοιχα πρωτοσέλιδα στην Τουρκία. Εγώ θα πάρω το καλό σενάριο ότι παίζουν έναν ρόλο χρήσιμου ηλίθιου. Πρέπει να δούμε λίγο τα όρια. Ως προς την Διακήρυξη των Αθηνών εμείς πιστεύουμε στον διάλογο αλλά διάλογος δεν σημαίνει αφέλεια και την παραμικρή υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δημοκρατία το οποίο αποκαλεί «γιουσουφάκι» τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιήθηκε δεν αφορά μόνο το πρόσωπο αλλά και το θεσμό και την χώρα και την υιοθέτηση μιας προπαγάνδας που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σχολίασε επίσης ότι θα ήταν καλό αφού ήταν προσκεκλημένος και ο Στέφανος Κασσελάκης ίδιος να έδινε το παρών στην επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια στο Προεδρικό Μέγαρο όπως ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν είναι κάθε μέρα τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.  

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version