Πολιτική

Κυβερνητική αισιοδοξία για τις επαφές Κοτζιά στις ΗΠΑ

"Μπαράζ" συναντήσεων και συζητήσεων αναμένεται να έχει στις ΗΠΑ ο Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ. Στο πρόγραμμά του "δεσπόζει" η συνάντηση με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς την Πέμπτη (24.05.2018).

Ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με μέλη και στελέχη του Κογκρέσου αλλά και εκπροσώπους “think tank”, στελέχη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γερουσίας, βουλευτές, κ.λ.π.

Την Πέμπτη πρωί κατά τις 10: 30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με Νίμιτς και Ντιμιτρόφ.

Συνάντηση με Πομπέο και κυβερνητική αισιοδοξία

Από το περιβάλλον του υπουργού Εξωτερικών εκφράζεται αισιοδοξία από τις μέχρι επαφές, κάτι που θα “επικυρωθεί” στη συνάντηση της Πέμπτης Παρασκευής.

Ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε ήδη με τον Μάϊκ Πομπέο για σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως τα ελληνοτουρκικά και τα προβλήματα ΗΠΑ και Τουρκίας, χωρίς να θιγεί το Σκοπιανό.

Αυτό συζητήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε καμία πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου