Site icon NewsIT

Κυβερνητικό… “χέρι” στον Βαρουφάκη για τα capital controls! (VIDEO)

28.06.2015 | 18:22
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο BBC σχετικά με επιβολή capital controls απόψε το βράδυ ήταν η αφορμή για να τα... "ακούσει" ο υπουργός Οικονομικών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Capital controls.

Δύο μονάχα λέξεις, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν… πανικό.

Κάτι τέτοιο συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, με αφορμή μία ραδιοφωνικό συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο βρετανικό BBC.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε πως θα επιβληθούν από απόψε capital controls και πως αύριο, Δευτέρα, οι ελληνικές τράπεζες δεν θα ανοίξουν.

Αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί μία… γενική σύγχυση κι ενώ οι εικόνες με τις ουρές στα ATM των τραπεζών είναι ακόμη… “ζωντανές” από το τελευταίο διήμερο.

“Μάζεμα”…

Μετά τον… κακό χαμό που επικράτησε, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που μάλλον… “έπιασε τόπο”, αφού ο υπουργός Οικονομικών με ένα tweet έσπευσε να διευκρινίσει.

Γράφει συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών: “Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση αποτελούν μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σενάριο“.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη διάψευση με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφέρεται συγκεκριμένα: “Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης”.

Να σημειώσουμε εδώ, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsIT, ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου την στιγμή που “τιτίβισε” για να διαψεύσει την επιβολή capital controls….

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version