Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Λαφαζάνης – Θεοδωράκης συμφώνησαν μόνο για τον εκλογικό νόμο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Τυπικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση ανάμεσα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη στα πλαίσια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών αφού οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι… διαφωνούν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή έγινε συζήτηση για τις εξελίξεις και τις εκλογές.

“Η 27η Σεπτεμβρίου είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για να διεξαχθούν οι εκλογές”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πρόσθεσε δε, ότι η προσφυγή στις κάλπες πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέσα στον Σεπτέμβριο.

“Πρέπει να αποκτήσουμε κυβέρνηση αλλά και να τηρήσουμε το γράμμα του Συντάγματος” πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης δηλώντας πως το Ποτάμι έχει πρόταση και αυτή είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. “Η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα είναι προς την τιμή όλου του πολιτικού κόσμου” κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

“Με το Ποτάμι οι πολιτικές μας διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης”, δήλωσε και πρόσθεσε πως η Βουλή είναι ανοιχτή και δίνεται η ευκαιρία να ψηφιστεί η αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο χαρακτήρισε “απαράδεκτο δώρο” που δίνεται στο πρώτο κόμμα.

“Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού”, πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε