Πολιτική

Λαγκάρντ: Μην περιμένει η Ελλάδα τα πράγματα να φτιάξουν από μόνα τους

Πιο αποφασιστικά βήματα από την ελληνική κυβέρνηση με μεταρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία ζητά η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστιν Λαγκάρντ.

Η σιδηρά κυρία του Ταμείου σε συνέντευξή της στο περιοδικό Bloomberg Markets ήταν αρκετά επικριτική για την ελληνική πλευρά λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει ότι τα πράγματα θα φτιάξουν από μόνα τους, τονίζοντας παράλληλα πως ρόλος του ΔΝΤ είναι να αξιολογεί “τους αριθμούς, τις μεταρρυθμίσεις και το αποτέλεσμα αυτών”, κάνοντας μάλιστα αυτοκριτική η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι πολλές φορές υποτιμήθηκε ο υφεσιακός αντίκτυπος των μέτρων που πάρθηκαν, συμπλήρωσε ωστόσο ότι παράλληλα υπερεκτιμήθηκαν και οι ικανότητες της Ελλάδας να αποδεχθεί τα μέτρα και να τα κάνει πράξη. Πάντως η Κριστίν Λαγκάρντ επιμένει πως “στόχος του ΔΝΤ είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας” η οποία όπως τόνισε, ειδικά τώρα με την προσφυγική κρίση αποδείχθηκε πως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ε.Ε.

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης