Site icon NewsIT

Λάβρος Λαφαζάνης: Στήνετε το παιχνίδι με τις τράπεζες ενόψει των πολιτικών εξελίξεων!

25.09.2014 | 15:22
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών που του παρέχει «μαξιλαράκι» περίπου 3 δις ευρώ εν όψει των επικείμενων stress test.

«Αν όλα πάνε καλά με τα stress test των τραπεζών  θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων και του ζητήματος της ρευστότητας της αγοράς» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Γκίκας Χαρδούβελης και απέρριψε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για «μέγα» σκάνδαλο, που δεν εξασφαλίζει τα χρήματα του δημοσίου.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε πως η τροπολογία εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των φορολογουμένων και σημείωσε ότι επιτυγχάνεται η ισχυροποίηση των εποπτικών κεφαλαίων των τραπεζών, ότι τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν οι τράπεζες να  λειτουργούν ισότιμα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, ενώ πρόσθεσε πως βοηθάει στη σταθερότητα τραπεζικού συστήματος και καθιστά τις τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους.

Νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για μία «αεροπλανική τροπολογία» που προωθεί «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν συμβεί στην ελληνική ιστορία» και κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με την επίμαχη ρύθμιση επιχειρεί να «απαξιώνεται πλήρως τα λεφτά που έβαλε δημόσιο μέσω ΤΧΣ στις τράπεζες για να περάσει σε μία νύχτα με μαρουλόφυλλα τις τράπεζες σε ιδιωτικά χέρι και μάλιστα σε ξένα funds». «Το παιχνίδι είναι στημένο εν όψει των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται… Ευεργετείτε τους ιδιώτες τραπεζίτες» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει την τροπολογία, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί εάν έχει την έγκριση της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις για τράπεζες: Ήταν μια κακή δήλωση

Το …μαντρί του ρεαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ρύθμιση του χρέους

“Σκοτώθηκαν” για την COSCO – Άδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές

Βούτσης για Άδωνι: Σαν εκπομπή στο Nickelodeon

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version