Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Λεουτσάκος: Δεν ρίχνουμε εμείς την κυβέρνηση

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε πως είναι υπεύθυνος για την… επερχόμενη (!) πτώση της κυβέρνησης άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

Ο κ. Λεουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση ακόμη και στο και 10 να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο Μνημόνιο και να προχωρήσει με βάσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις, σε μια εναλλακτική πορεία, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μεταμορφωθεί βιαίως σε μνημονιακό μόρφωμα και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν πέφτει από την ψήφο υπέρ ή κατά των Μνημονίων.

Μπορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας να μην το είπε ξεκάθαρα αλλά εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο να “πέσει” η κυβέρνηση και να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Click4more: Μητρόπουλος: Να ενημερωθεί η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την σφοδρότητα των μέτρων του Μνημονίου”Προετοιμαζόμαστε να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο. Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες”, είπε ο Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, χαρακτήρισε το Μνημόνιο καταστροφικό για το λαό και τη χώρα και τόνισε πως δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συστρατευτεί με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο κ. Λεουτσάκος δεν απάντησε ξεκάθαρα στο αν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που είναι βουλευτές θα παραιτηθούν μετά την ψήφιση του Μνημονίου, προκαλώντας έτσι την πτώση της κυβέρνησης. “Η κυβέρνηση, έστω και στο και 10, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν στο Μνημόνιο και να προχωρήσει με βάση τις προγραμματικές δεσμεύσεις, σε μια εναλλακτική πορεία”.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία αλλά “δεσμεύομαι να δώσω συνέχεια και συνέπεια στις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ”.

Μπορεί να μην απάντησε ξεκάθαρα επίσης για το αν σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, η Αριστερή Πλατφόρμα θα κατέβει αυτόνομα, λέγοντας πως αυτό είναι να επαναφέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση στην πραγματικότητα. Όσο για την περίπτωση που ο πρωθυπουργός “βαφτίσει” την ψήφιση του Μνημονίου “ψήφο εμπιστοσύνης”, ο Στάθης Λεουτσάκος ήταν ξανά… αιχμηρός. “Ψήφο εμπιστοσύνης ως προς τα Μνηνόνια η κυβέρνηση παίρνει από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Η κυβέρνηση δεν πέφτει από την ψήφο υπέρ ή κατά των Μνημονίων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε