Πολιτική

Λεβέντης για το δείπνο Ομπάμα: Τι θα ενοχλούσε αν ήμουν στο τραπέζι;

Με «καρφιά» προς την Κυβέρνηση αλλά και αναλύσεις για την νίκη Τράμπ στις ΗΠΑ, η ομιλία του προέδρου της ΕΚ Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή για την επέτειο του Πολυτεχνείου επισημαίνοντας στον Πρωθυπουργό ότι είναι «λάθος, να επενδύει στην μείωση του Χρέους γιατί δεν θα το πάρουμε…»

Ο πρόεδρος της ΕΚ Βασίλης Λεβέντης, μεταξύ άλλων, με δηκτικό τρόπο προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι εποχές αλλάζουν κόμματα που έλεγαν έξω οι αμερικανοί και διαδήλωναν κατά των ΗΠΑ καθημερινά, σήμερα θεωρούν επίτευγμα ότι ήρθε ο Ομπάμα στην και είπε κατά της λιτότητας….» και πρόσθεσε «η επίσκεψη εστω και τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι… Αλλά να μην ξεχνάμε ότι παρά την εμπλοκή που είχε στην προεκλογική περίοδο υπέρ της Κλίντον αποδοκιμάστηκε…» και απέδωσε την νίκη του Τραμπ «ως την αντίδραση του αμερικανικού λαού στις ελίτ όπου ο καθένας βάζει την γυναίκα του…»

Ο κ. Βασίλης Λεβέντης σχολίασε αρνητικά και τον αποκλεισμό των αρχηγών της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως από το επίσημο δείπνο προς τον απερχόμενο πλανητάρχη λέγοντας «τι θα ενοχλούσε εάν ήμουν στο τραπέζι εγώ, η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης, τρείς καρέκλες ήταν…» και αναρωτήθηκε «μήπως ο φόβος σας ήταν ότι θα μπορούσε να καταλάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι στην χώρα υπάρχουν και άλλες φωνές…»

Αναφορικά με το Χρεος, ο κ. Βασίλης Λεβέντης είπε ότι έχει εκφράσει την απορία του στον Πρωθυπουργό γιατί επιμένει στην μείωση του Χρέους αφού το Χρέος έχει πάει στα Κράτη – μέλη. Ποιο κράτος θα αποδεχθεί να πληρώσει το Χρέος μας. Γιατί λοιπόν επιμένετε στην μείωση του Χρέους αφού ξέρετε ότι θα αποτύχετε και όχι στην απομοίωση του, στην αναδιάρθρωσή του, στο να έρθουν οι επενδυτές.

«Απάντηση ο κ. Πρωθυπουργός δεν μου έχει δώσει…» είπε και προέβλεψε άσχημες εξελίξεις στην οικονομία λέγοντας ότι οι πληροφορίες που έχει από την Ευρώπη είναι ότι θα μας ζητήσουν να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και μετά το 2018 θα… δούμε…» Και τότε, πρόσθεσε, «τι θα κάνουμε…» Εγώ είπε πιστεύω ότι το Χρέος δεν είναι το πρόβλημα αλλά η μη αντιμετώπιση των μεγάλων παθογενειών που μόνο μια κυβέρνηση ευρέος πέλματος μπορεί να αντιμετωπίσει… Επανέλαβε τις απόψεις του για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, των συντάξεων σε όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 3.000 ευρώ μηνιαίως, οι αργόμισθοι από το δημόσιο και τους δήμους, και την μείωση του αριθμού των βουλευτών. Χρειάζεται είπε συναίνεση και συνεννόηση.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα