Πολιτική

Λεβέντης: Τρελός κι επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή!

«Άκρως επικίνδυνο» χαρακτήρισε το να τάσσονται πολιτικοί υπέρ της δραχμής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι τρελός και επικίνδυνος όποιος μιλά για δραχμή, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ανθρωπιστική κρίση που θα ενσκήψει από την έλευσή της».
Για τον κ. Λεβέντη, η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού οφείλεται στο ότι ένα μέρος της κοινωνίας θεωρεί υπεύθυνο το ευρώ για την κρίση και τη λιτότητα που υφίσταται η χώρα. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης, καθώς «δεν έχει συμπαγές “τείχος” υπέρ του ευρώ» και «μέσα της μεγάλο ποσοστό είναι υπέρ της δραχμής».
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία της αξιολόγησης στη Βουλή για ψήφιση με 180 ψήφους, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εφ’ όσον τα μέτρα που ο ίδιος είχε προτείνει δεν συμπεριλαμβάνονταν στη συμφωνία, δεν θα συνέβαλε στους 180, με την ψήφο του.
Εξάλλου, ο κ. Λεβέντης περιγράφει τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαι έτοιμος να κάνω πολλές υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μην μεταθέτουν απλά την ημερομηνία καταστροφής της χώρας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει ως «καθημερινός συνεργάτης και συνομιλητής» του κ. Μητσοτάκη και να συναποφασίζουν.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης επαναλαμβάνει ότι η καλύτερη εξέλιξη θα ήταν η δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού «δεν θα βάλει όρους για άλλους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης