Site icon NewsIT

Λευτέρης Αυγενάκης: «Έχω ασυλία» είπε στον αστυνομικό για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο – Η επίσημη αναφορά της Αστυνομίας

03.07.2024 | 18:39
Λευτέρης Αυγενάκης: «Έχω ασυλία» είπε στον αστυνομικό για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο – Η επίσημη αναφορά της Αστυνομίας

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, διοργανωσε εκδήλωση, με θέμα Συνέπειες της κλιματικής κρίσης στην Πολιτική Προστασία, την Αγροτική Ανάπτυξη και τη Μετανάστευση Ομιλητές: Βασίλης Κικίλιας, Υπ. κλιματικής κρίσης Λευτέρης Αυγενάκης, Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σοφία Βούλτεψη, Υφ. Μετανάστευσης και ασύλου.ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINIUSSI

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της Αστυνομίας, που έρχεται στο φως ανήμερα της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής όταν έγινε το επίμαχο συμβάν στο αεροδρόμιο, επικαλέστηκε την… βουλευτική του ασυλία.

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, φέρεται να είπε «έχω ασυλία», όταν έφτασε αστυνομικός στο σημείο του συμβάντος, στο αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός κλήθηκε από τον 22χρονο υπάλληλο, καθώς ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε ξεσπάσει πάνω του την οργή του, επειδή έχασε την πτήση του. Μαζί με τον υπάλληλο, βρίσκονταν και δύο αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου.

Όπως προκύπτει λοιπόν, από την επίσημη αναφορά της αστυνομίας για το επεισόδιο που έγινε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, αστυνομικός του τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου ενημερώθηκε από υπάλληλο security ότι είχε δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ επιβάτη και υπαλλήλων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης σε πύλη αναχώρησης.

Όταν έφθασε ο αστυνομικός, ο Λευτέρης Αυγενάκης του είπε «έχω ασυλία». Ο αστυνομικός κάλεσε συναδέλφους του και τότε ο 22χρονος υπάλληλος που φέρεται ως θύμα του επεισοδίου, ενημέρωσε ότι είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, όταν του είπε ότι δεν μπορούσε να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο, αφού είχε καθυστερήσει να πάει στην πύλη αναχώρησης.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 22χρονο υπάλληλο ότι έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση, με εκείνον να επιφυλάσσεται του δικαιώματός του (καθώς έχει δικαίωμα να υποβάλει μήνυση εντός τριών μηνών από την τέλεση του αδικήματος).

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (3/7/24) ο Λευτέρης Αυγενάκης τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μετά τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο.  Το μεσημέρι, με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version