Τετάρτη, 3 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο με την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου – «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι»

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο με την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου – «Ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν παραιτούμαι»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρόμιου «Ελ. Βενιζέλος». 

Αρχικά είχε προηγηθεί η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) σύμφωνα με την οποία ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται ότι χτύπησε υπάλληλο του αεροδρομίου γιατί έχασε την πτήση του.

Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει το βίαιο περιστατικό στο αεροδρόμιο.

Κάτω από το βάρος του βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ήταν ο ίδιος στο βίαιο περιστατικό και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραίτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Αυγενάκης επιστρέφει σήμερα από την Κρήτη και αναμένεται να συναντηθεί με τον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη. 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι αποκαλυπτικό. Αρχικά φαίνεται ο υπάλληλος να μιλά στο τηλέφωνο και δίπλα πίσω από τον γκισέ βρίσκεται ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ξαφνικά, ο πρώην υπουργός επιτίθεται στον υπάλληλο προσπαθώντας να του αρπάξει το τηλέφωνο.

Στη συνέχεια ο υπάλληλος σηκώνεται από τη θέση του, ενώ ο πολιτικός συνεχίζει να φωνάζει εξαγριωμένος πριν αποχωρήσει. 

 

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

«Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση και από τον υπάλληλο» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως υπήρχε διαξιφισμός σε λεκτικό επίπεδο. Επέμεινε πως δεν υπήρξε καμία χειροδικία. «Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί, ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραίτηση και επέμεινε πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. 

Τέλος, σημείωσε πως ήταν «μία ένταση και μια κακιά στιγμή» και «τέτοια περιστατικά δεν επιτρέπεται να ξανασυμβούν».

 

Η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη

O Λευτέρης Αυγενάκης έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter για το περιστατικό λέγοντας πως «λυπάμαι, αλλά είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και τις ανακρίβειες».

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

 

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αυγενάκη για το παραπάνω περιστατικό.

Παύλος Μαρινάκης: Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

Ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση για το θέμα είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι: «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές».

«Δεν νομίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών το βίντεο. Είναι αυτονόητη τουλάχιστον μια συγγνώμη. Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή. Θα βγάλει ανακοίνωση. Αλλά θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία και συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν είναι αποδεκτές» είπε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτηση αν θα υπάρξει διαγραφή του κ. Αυγενάκη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε «ας περιμένουμε τις εξηγήσεις του και θα δείτε την αντίδρασή μας».

Η καταγγελία του ΟΣΕΥΠΕ

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ) καταγγέλλει το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες σε πύλη εξόδου. Όλα ξεκίνησαν με τον πρώην υπουργό να μπερδεύει τις πύλες, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το ονοματεπώνυμο του πρώην υπουργού, χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα στην Κρήτη. Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκε τελικά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, άρχισε να φωνάζει. Μάλιστα, φέρεται να χτύπησε με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου, το οποίο μάλιστα έπεσε λιπόθυμο από το χτύπημα στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να ζητούν τη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης, ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς συνέχισε να βρίσκεται σε ένταση, απειλώντας έναν δόκιμο πως θα τον μεταθέσει και λέγοντας σε όσους επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν «μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία»

Ο ΟΣΕΥΠΕ, με δελτίο τύπου ζητάει τη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για πτήσεις από την Αθήνα προς την Κρήτη. Ταυτόχρονα, ζητάει από τον εμπλεκόμενο πρώην υπουργό, αν αναγνωρίζει τον εαυτό του, να αναλάβει την ευθύνη και να βρει το πολιτικό θάρρος ώστε να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό.

Επίσης, καλεί την αεροπορική εταιρεία να ενεργήσει προς όφελος του εργαζομένου και όχι προς όφελος του πολιτικού προσώπου.

Η ΟΣΕΥΠΕ αναφέρει πως αν χρειαστεί θα επανέλθει στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία και ζητάει από όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις