Site icon NewsIT

Eurogroup: Βαρουφάκης – Δεν μας πρότειναν βιώσιμη συμφωνία

27.06.2015 | 20:04
Eurogroup: Βαρουφάκης – Δεν μας πρότειναν βιώσιμη συμφωνία

Δεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή.  

Λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία αποφάσισε τη μη επέκταση του προγράμματος πέραν της 30ής Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.

Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία της Ευρωομάδας τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.

Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν να μην δώσουν παράταση στο πρόγραμμα για την Ελλάδα πέραν της 30ης Ιουνίου. Όπως ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα συνεχιστεί στις Βρυξέλλες χωρίς την παρουσία του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις υποχρεώσεις της σε κάθε περίπτωση, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί γοργά μέσα σε ένα μήνα αν δεν υπάρχει πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version