Site icon NewsIT

Λουίς ντε Γκίντος: Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά…

03.05.2015 | 17:26
Λουίς ντε Γκίντος: Κανείς δεν θέλει Grexit, αλλά…

Στόχος του Eurogroup είναι "η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη" και η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος. 

“Κανένας δεν εύχεται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι κανονισμοί”, δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

“Αυτό περιλαμβάνει μία λίστα από μεταρρυθμίσεις τις οποίες είμαστε έτοιμοι να αναλύσουμε με ευελιξία. Αλλά, ο στόχος του Eurogroup είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη”, είπε ο ντε Γκίντος.

“Η Ελλάδα έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια, αλλά αυτό που απομένει να πραγματοποιήσει είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η ελληνική οικονομία δεν είναι παραγωγική, δεν είναι ανταγωνιστική και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης, εξαιτίας των κινήτρων που υιοθετήθηκαν”.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις εδώ και μερικές ημέρες στις Βρυξέλλες με τους πιστωτές της, την ΕΕ και το ΔΝΤ, σχετικά με τη λίστα μεταρρυθμίσεων που καταθέτει η Αθήνα για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

“Έχουμε χάσει υπερβολικά πολύ χρόνο, αλλά ελπίζω ότι αυτές τις ημέρες συντελέστηκε αξιοσημείωτη πρόοδος”, πρόσθεσε ο ντε Γκίντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version