Site icon NewsIT

Λοβέρδος: «Δημοκρατική Συμπαράταξη» το όνομα νέου κεντροαριστερού κόμματος

16.09.2013 | 10:06
Λοβέρδος: «Δημοκρατική Συμπαράταξη» το όνομα νέου κεντροαριστερού κόμματος

Αυτή την Κεντροαριστερά, ποιος... θα την πάρει; Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος, από το οποίο δεν μπορεί να λείπει η ΔΗΜΑΡ, όπως δήλωσε.

Και το όνομα αυτής, «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Πρόκειται για τη νέα κεντροαριστερή συμμαχία που προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρέπει να γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ώστε να είναι έτοιμη για τις ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές του 2014.

Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στις επόμενες εκλογές και θα μπει «σφήνα» μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Την τρίτη θέση, βέβαια, διεκδικεί και το πρώην κόμμα του κ. Λοβέρδου, το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, πάντως, δεν άφησε απέξω ο πρώην υπουργός, αφού θεωρεί ότι και εκείνο πρέπει να ενταχθεί στο νέο κεντροαριστερό σχήμα.

Θυμίζουμε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ήδη καλέσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές του κεντροαριστερού χώρου να συνεργαστούν – σε πρώτη φάση – για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ωστόσο, ακόμα πιο κατηγορηματικός ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος για την ανάγκη συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην «Δημοκρατική Συμπαράταξη», λέγοντας μάλιστα ότι «κεντροριστερά χωρίς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν μπορεί να γίνει». Και χαρακτήρισε «πρόβλημα, αλλά όχι ανυπέρβλητο» τη σταθερή άρνηση Κουβέλη να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όσο για ενδεχόμενη συνεργασία του νέου κεντροαριστερού σχήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «οι θέσεις του κόμματος αυτού είναι χειρότερες από τις καταγγελίες του» και ότι εάν γίνει κυβέρνηση, «θα μετατραπεί σε σκάφος που μπάζει νερά από παντού»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

 


Νεο κεντροαριστερό πόλο σχεδιάζει ο Κουβέλης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version