Πολιτική

Λοβέρδος σε Γεροβασίλη: Με εμπαίζεις και με κοροϊδεύεις!

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά της Όλγας Γεροβασίλη στην Ολομέλεια της Βουλής. Η αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν άκρως εκρηκτική καθώς ενώ είχε υποβάλει επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η κα Γεροβασίλη δεν πήγε στη Βουλή για να απαντήσει καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό.

Το γραφείο της υπουργού, μάλιστα, είχε ενημερώσει από χθες το γραφείο του βουλευτή ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί στη Βουλή εξ αιτίας της απουσίας της στο εξωτερικό.  Αιτιολογία, δε, που είχε διαβιβαστεί και στο Προεδρείο της Βουλής από την υπουργό και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης και την ανέγνωσε ο προεδρεύων της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός ανακοινώνοντας επίσημα την αναβολή της συζήτησης.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, όμως λίγο νωρίτερα, είχε εμφανισθεί στην Ολομέλεια και μάλιστα παρακολούθησε από τα υπουργικά έδρανα την «Ώρα του Πρωθυπουργού»!

Αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, που ζήτησε να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. “Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αναβολή λόγω φόρτου εργασίας, απουσίας στο εξωτερικό ή κολλήματος υπουργού, που πραγματικά μπορούσε να έχει η υπουργός και να μην μπορούσε να έρθει στη Βουλή. Η κυρία υπουργός όμως ήταν εδώ πριν λίγη ώρα, παρ’ όλο που το γραφείο της μας είπε από χθες ότι θα είναι στο εξωτερικό. Κατέθεσα μια ερώτηση που είναι πραγματικά επίκαιρη και αφορούσε στις προσλήψεις με τη διαδικασία του άρθρου 63 ν.4430/2016. Η υπουργός προφανώς δεν θέλει να συζητήσει το θέμα, αλλά ο κοινοβουλευτικό έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους υπουργούς, δεν είναι κάτι προαιρετικό. Επικαλέστηκε απουσία στο εξωτερικό και ως εκ του θαύματος την είδαμε να είναι πριν λίγο εδώ στα έδρανα. Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν”, είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα “εξερράγη” όταν διαπίστωσε ότι ένας συνεργάτης άλλου υπουργού που βρισκόταν στα έδρανα, τον σχολίαζε και γελούσε! “Εδώ είναι η εθνική αντιπροσωπεία κύριε και εσείς θα πρέπει να σέβεστε το χώρο και τους βουλευτές. Εσύ μεγάλε που γελάς, είσαι εδώ γιατί είσαι συνεργάτης υπουργού! Έτσι να συμπεριφέρεσαι στους φίλους σου!”, είπε και κάλεσε τον υπουργό να τον επαναφέρεις την τάξη.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου