Site icon NewsIT

Μ. Γλέζος: Κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

25.04.2014 | 10:11
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στους προφανείς και τους προσωπικούς του λόγους για να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Μ. Γλέζος

Όπως ήδη από χθες ανέφερε ο Α. Τσίπρας ο Μ. Γλέζος θα είναι αυτός που θα ανακινήσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο ίδιος ο κ. Γλέζος αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του πως δεν μπορεί να το βάλει κάτω τώρα μετά από μια ζωή αγώνων…

Ολόκληρη η δήλωση του Μ. Γλέζου:

Λίγο πριν κλείσω τα 92 μου χρόνια, αποδέχτηκα την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών συναγωνιστών να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Ο λόγος είναι προφανής: στη ζοφερή εποχή που ζούμε, δεν δικαιούμαι να απέχω.

Κι ακόμα υπάρχει ένας ιδιαίτερος, δικός μου λόγος: η κλιμάκωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Οι συμμαχητές μου που χάθηκαν σε μάχες, εκτελέστηκαν ή πέθαναν απροσκύνητοι με καλούν να τους εκπροσωπήσω, όρθιος, στις επάλξεις του χρέους.

Γέρασα διεκδικώντας γι’ αυτούς και για τη χώρα μας το αυτονόητο: την απονομή δικαιοσύνης. Είναι πολύ αργά τώρα να το βάλω κάτω. Είναι καιρός η υπόθεση των γερμανικών οφειλών να τελειώνει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με έναν τρόπο: τη δικαίωσή μας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γλέζος έφερε καραμπόλες στο ευρωψηφοδέλτιο και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ρελάνς Τσίπρα με Γλέζο στο ευρωψηφοδέλτιο

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Όταν ο Γκάουκ αποθέωσε τον Γλέζο

Μ. Γλέζος στον γερμανό Πρόεδρο: “Σας περίμενα στο Σκοπευτήριο αλλά δεν ήρθατε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version