Πολιτική

Μ. Χρυσοχοϊδης: Νέος αρχηγός μετά τις γιορτές

Δεν “μασάει” τα λόγια του ούτε αυτή τη φορά μέσω του άρθρου του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξαπολύει ευθύτατες βολές τόσο προς τον Γ. Παπανδρέου, όσο και προς τον Ε. Βενιζέλο, αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Στο άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Μ. Χρυσοχοϊδης που δήλωσε πρώτος παρόν στην κούρσα της διαδοχής αναφέρει χαρακτηριστικά πως “ευθύνες έχουμε όλοι, με πρώτους όσους διαπραγματεύτηκαν κρίσιμα ζητήματα και κατεύθυναν σε στρατηγικό επίπεδο το κυβερνητικό έργο τα τελευταία δύο χρόνια χρόνια.”

Δεν εξαιρεί τον εαυτό του αλλά η βολή κυρίως προς την πλευρά όσων έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες είναι σαφέστατη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του πως “αν το ΠΑΣΟΚ αντί για πολιτικές ρητορείες είχε προτάξει εγκαίρως αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες, την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής μας, το κοινωνικό κόστος θα ήταν σημαντικά μικρότερο”.

Οι ρητορείες αντί μέτρων από το ΠΑΣΟΚ για τον υπουργό προκάλεσαν εξίσου μεγάλη ζημιά στη χώρα με την πολιτική της Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια.

Ως προς τις εσωκομματικές εξελίξεις ο Μ. Χρυσοχοϊδης είναι ξανά πιεστικός για γρήγορες και καθαρές λύσεις. Επιθυμεί άμεσα να ανοίξει η διαδικασία, δίνοντας περιθώριο το πολύ ως μετά τις γιορτές.

“Οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου της διετίας πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Ακόμα και αν η κομματική γραφειοκρατία δεν το επιθυμεί, αμέσως μετά τις γιορτές προτείνω να ανοίξουν οι διαδικασίες”, αναφέρει ο υπουργός.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης συνεχίζει μάλιστα με έμμεση αλλά σαφή βολή προς εκείνους που δεν επιθυμούν να ανοίξουν οι διαδικασίες “η πατρίδα πάνω από το κόμμα. Το κόμμα και η παράταξη, πάνω από τα πρόσωπα.”

Διαβάστε επίσης:
“Δεν μπορεί να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Να φύγει τώρα. Μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι πρωθυπουργός!”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός ακόμη και τις επόμενες ώρες: Ο ρόλος Χατζηδάκη και η επιστροφή Παπασταύρου, Σκρέκα και Πλεύρη - Ποιοι υπουργοί δεν αλλάζουν χαρτοφυλάκιο
Στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να μπουν νέα πρόσωπα, και μεταξύ άλλων οι: Μακάριος Λαζαρίδης, Άννα Ευθυμίου, Άννα Καραμανλή, Κώστας Βλάσσης, Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
«Οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές που ψηφίζουν υπέρ της Ουκρανίας έχουν αίμα στα χέρια τους» προκαλεί ξανά ο Φειδίας Παναγιώτου
Ο αμφιλεγόμενος ευρωβουλευτής και youtuber ζήτησε τον τερματισμό της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος
Ο Ελληνοκύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου