Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μα καλά, εντελώς τυφλοί είναι στην κυβέρνηση;

Μα καλά, εντελώς τυφλοί είναι στην κυβέρνηση;

Θα σας βάλω ένα κουίζ. Ποιος είναι πιο πλούσιος; Ενας που έχει αυτοκίνητο 2.000 κυβικών ακόμα και 9ετίας ή εκείνος που έχει τουλάχιστον 200.000 ευρώ;

Θα πείτε σίγουρα ο δεύτερος, αφού με αυτά τα χρήματα μπορεί να αγοράσει 5 ή 6 καινούρια αυτοκίνητα 2.000 κυβικών ακόμα και 10 ή και 15 αν τα πάρει μεταχειρισμένα.

Τι είπατε; Λάθος κάνετε. Και μη μου πείτε ότι ξέρετε εσείς και δεν ξέρει η κυβέρνηση που θεωρεί ότι πιο πλούσιος είναι ο κάτοχος του αυτοκινήτου. Ναι, σας λέω και ιδού η απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του δίλιτρου ΙΧ θα πληρώσει φόρο πολυτελούς διαβίωσης γιατί λόγω του αυτοκινήτου υποτίθεται έχει πολλά εισοδήματα, ενώ ο έχων 200.000 ευρώ δεν πληρώνει.

Ε, λοιπόν παρότι ο υπουργός για την πάταξη της διαφθοράς έχει λίστα με 85.000 φορολογούμενους που έβγαλαν στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ, κανένας δεν θα πληρώσει ευρώ, ούτε ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης, που όμως θα πληρώσει ο συνταξιούχος των 10.000 ευρώ που αγόρασε ένα δίλιτρο ΙΧ πριν βγει στη σύνταξη.

Κι ύστερα σου λένε ότι τους φόρους θα τους πληρώνουν οι πλούσιοι. Μα, καλά εντελώς τυφλοί είναι και δεν βλέπουν που βρίσκεται το χρήμα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε