Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

“Μακεδονία” τα Σκόπια και για τη Γαλλία

“Μακεδονία” τα Σκόπια και για τη Γαλλία

«(…) στα σύνορα ανάμεσα στη Μακεδονία και την Ελλάδα». Αυτή είναι η φράση που αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας με τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο 12 Μαρτίου, στην οποία παρέστη και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που διοργάνωσε ο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι προκάλεσε πολλά σχόλια. Ακόμη περισσότερα θα προκαλέσει η παραπάνω φράση και το γεγονός πως η γαλλική προεδρία έχει δημοσιεύσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Elysee, την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του Γάλλου Προέδρου στις οποίες ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ που συνοδεύει το κείμενο του ανακοινωθέντος

Το κείμενο των δηλώσεων Ολάντ συνοδεύεται και από μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ. «Nous éviterons que la Grèce soit obligée – comme c’est le cas aujourd’hui – de retenir des milliers de réfugiés derrière la frontière, entre la Macédoine et la Grèce et dans des conditions insupportables et pour les personnes et pour la Grèce» είναι η ακριβής φράση στο ανακοινωθέν.

Μετάφραση: «Θα αποφύγουμε ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί, όπως συμβαίνει σήμερα, να διατηρήσει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα και σε συνθήκες ανυπόφορες, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για την Ελλάδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε