Πολιτική

Μαξίμου για Μητσοτάκη – Γεννηματά: Δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις αντιρρήσεις τους για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!»

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ