Οι κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Με ένα σημείωμα 1.291 λέξεων (!) η ΝΔ προσπαθεί να αποδομήσει τη σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup της Δευτέρας, και ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. ‘Αδικος κόπος. Ούτε ο «συγγραφέας» του δεν πείθεται, γι’ αυτό και χρειάστηκε τόσες λέξεις!” αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνοντας στην συνέχεια τα εξής:
«Η ΝΔ μη μπορώντας να αρθρώσει λέξη για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναγκαστικά) τα «καλοδέχεται» θεωρώντας τα αυτονόητα. Τόσα χρόνια, όμως, γιατί δεν έπαιρνε η ΝΔ και το ΠαΣοΚ αυτά τα αυτονόητα μέτρα αλλά έπρεπε να καταστρέψουν τους μικροομολογιούχους και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του PSI των Σαμαρά-Βενιζέλου; Παραθέτει μάλιστα, «τεχνικές» λεπτομέρειες που διδάσκονται στους πρωτοετείς οικονομικών σχολών της χώρας. Και επειδή «ξεχνούν» να αναφέρουν το όφελος για την οικονομία τους θυμίζουμε: τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ – χωρίς να χάσει ούτε ένα ευρώ κανένας! Ουσιαστικά με το PSI (2012) η ΝΔ και το ΠαΣοΚ «κούρεψαν» όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων, καθώς και τους μικρούς ομολογιούχους. Και έσωσαν τις εξωχώριες τράπεζες – ούτε καν τις «ελληνικές»!»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Η περιβόητη «Συμφωνία Αλήθειας» επιλέγει να πολιτεύεται βασισμένη και προσηλωμένη στο ψέμα. Επιλέγει να ξεχνά πως με την προηγούμενη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η χώρα δεσμευόταν σε δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους μέχρι και 4,5%. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μνημόνιο δέσμευε τη χώρα για πρωτογενή πλεονάσματα το 2015 3% του ΑΕΠ, για το 2016 4,2% του ΑΕΠ, για το 2017 και το 2018 4,5% του ΑΕΠ, ενώ με την ισχύουσα συμφωνία εξοικονομούνται 20 δισ. ευρώ με ανώτατο στόχο το 3,5% του 2018.»
«Και επειδή τα επιχειρήματα τους δεν γίνονται πιστευτά, επιμένουν ότι θα πάρει νέα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ – πάλι έξω πέφτουν! Επαναλαμβάνουμε: «Η κυβέρνηση εξάλλου κράτησε στάση αρχής διατηρώντας τις διατυπωμένες θέσεις της στα εργασιακά, αλλά και τασσόμενη απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5%, μετά το 2018, για ακόμα δέκα χρόνια. Δεν υποχώρησε, όμως, και στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος».
«Αντί, λοιπόν, η ΝΔ να κουράζεται γράφοντας και σβήνοντας σημειώματα, καλό θα είναι να απαντήσει:
– Είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων;
– Τι υποστηρίζει για τις ομαδικές απολύσεις;
Αποδέχεται ότι δεν πρέπει να ληφθεί κανένα μέτρο με τη λήξη του προγράμματος;» αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, καλώντας την ΝΔ να «απαντήσει συγκεκριμένα» και καταλήγοντας: «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».