Πολιτική

Μανιτάκης: Διαπραγμάτευση με την τρόικα αν ζητήσει απολύσεις το 2013

«Κινητικότητα δεν σημαίνει διαθεσιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν διαθεσιμότητες το 2013, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς, ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε, για να βελτιώσουμε τη θέση μας στη διαπραγμάτευση», είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Μανιτάκης, που επαναλαμβάνει επίσης ότι «διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις», δήλωσε ότι η κινητικότητα είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Άλλωστε, η κινητικότητα προβλέπεται και στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, δεν είναι κάτι καινούργιο, είπε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «τελείωσε η πρώτη φάση, με την οποία μπήκαν τα θεμέλια για τις επόμενες κινήσεις που είναι το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των νέων οργανισμών των υπουργείων (εντός του Ιανουαρίου), καθώς και το πλαίσιο της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού».

Ανακοίνωσε δε ότι εγκρίθηκαν ήδη τα οργανογράμματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΥΠΕΚΑ, μετά την αξιολόγηση των δομών (είναι τα πρώτα υπουργεία στα οποία ξεκίνησε η αξιολόγηση) και πρόσθεσε ότι οι δομές τους μειώθηκαν πάνω από 50%. Συμπλήρωσε δε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα και των υπόλοιπων υπουργείων.
Επίσης, είπε ότι μετά τα υπουργεία θα ακολουθήσει η αξιολόγηση στους φορείς που δεν ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση (δηλαδή νομικά πρόσωπα κλπ).

Του Συμβουλίου προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν μιλήσαμε για απολύσεις, αλλά για τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Διαβάστε

Βουλευτές σε Μανιτάκη: Υπερωρίες δεν κάνουμε!

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής