Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Πλήρωσε 21.240 ευρώ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της

Η Μαρία Σπυράκη έκανε γνωστό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ανέλαβε τις ευθύνες του συνεργάτη της και πλήρωσε 21.240 στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Πλήρωσε δηλαδή το ποσό που εκείνος έλαβε ως επίδομα αλλοδαπής και παράλληλα η Μαρία Σπυράκη τονίζει πως του έστειλε εξώδικο και του ζητά να αναλάβει πλήρως πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική, αλλιώς θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη έχει ως εξής: Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ
Χαμός με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο στη Βουλή: «Εγώ δεν θα καθόμουν με Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι το βράδυ εκείνο στο Μάτι» – «Άντε φύγε από εδώ»
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ στο Μάτι
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης