Site icon NewsIT

Μαρία Συρεγγέλα: Ειλικρινής συγγνώμη είναι η διαγραφή Πολάκη

16.07.2024 | 14:59
Μαρία Συρεγγέλα: Ειλικρινής συγγνώμη είναι η διαγραφή Πολάκη

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η γραμματέας της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, με νέα της δήλωση, για τη ακραία σεξιστική επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό», τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα σε δήλωση που έκανε στην ΕΡΤ από το περιστύλιο της Βουλής.

«Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί!», τόνισε.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης με την κ. Συρεγγέλα για να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του βουλευτή του.

Μια συγγνώμη, που από τη ΝΔ χαρακτηρίζεται υποκριτική, καθώς λίγο αργότερο ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, επέμεινε στα όσα είπε, χαρακτηρίζοντας «μπούρδες τα περί σεξιστικής επίθεσης».

Στο σχόλιο της ΝΔ απάντησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή».

«Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. “Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης”», επισήμαναν.

«Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. Μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες “πηγές” της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφεραν οι πηγές της Κουμουνδούρου. ‎

«Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», σημείωσαν.

Μαρινάκης: Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική

Για «υποκριτική» συγγνώμη του κ. Κασσελάκη για λογαριασμό του κ. Πολάκη κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με βίντεό του στο TikTok.

«Ποια θα ήταν η αυτονόητη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ; O κύριος Κασσελάκης να διαγράψει τον κύριο Πολάκη. Ούτως ή άλλως δεν ήταν και η πρώτη φορά που έδωσε τέτοιες χυδαίες αφορμές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί γι’ αυτό, πήρε τηλέφωνο για συγγνώμη την Μαρία Συρεγγέλα, όχι ο κύριος Πολάκης αλλά ο κύριος Κασσελάκης», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

@pavlos_marinakis 👉 Μόνη αποδεκτή πράξη μετά την απαράδεκτη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλας, είναι η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. #fyp #pavlosmarinakis #neademokratia #nd ♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

«Σαν “εκπρόσωπος” δηλαδή, του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε κάνει μία ανάρτηση που έδειχνε αμετανόητος. Ξέραμε ότι συγγνώμη σημαίνει και μεταμέλεια, όχι επιμονή σε μία πράξη. Η συγγνώμη του Κασσελάκη για λογαριασμό του Πολάκη είναι υποκριτική, δεν έχει κανένα νόημα, δεν έχει καμία ουσία», επισημαίνει.

«Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις. Και πράξη στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μόνο η διαγραφή, την οποία την έχουμε ζητήσει πάρα πολλές φορές και νομίζω ότι ούτε αυτή τη φορά θα την δούμε», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version