Site icon NewsIT

Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Συλλυπητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο για την «εμβληματική εκπρόσωπο του πολιτισμού»

13.06.2022 | 14:32
Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα: Συλλυπητήρια από τον Προκόπη Παυλόπουλο για την «εμβληματική εκπρόσωπο του πολιτισμού»

Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον Αλέκο Φασιανό να συνομιλεί με την ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, στην παρουσίαση των έργων των Ελλήνων εικαστικών που δημοπρατήθηκε από τον οίκο Bonhams με στόχο τη μείωση του εθνικού χρέους, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013. Έφυγε τη ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο Αλέκος Φασιανός την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022. Ο εμβληματικός ζωγράφος, που σφράγισε με το έργο του την εποχή του, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.Ο Αλέκος Φασιανός άφησε την τελευταία του πνοή σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μαρίζα και τα δύο τους παιδιά. Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Συλλυπητήρια δήλωση από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα. 

«Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα αναδείχθηκε, λόγω και έργω, αυθεντική και εμβληματική εκπρόσωπος του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού Πολιτισμού εν γένει. Και μόνον η ολοκλήρωση της Εθνικής Πινακοθήκης, έργο ζωής για την Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, της εξασφαλίζει το μερίδιο αιωνιότητας, το οποίο δικαιωματικώς της ανήκει» δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version