Πολιτική

Μάριος Γεωργιάδης: Σύμπνοια των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η σύσκεψη διεξήχθη σε σύμπνοια, δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, αποτυπώνοντας το καλό κλίμα της συνεδρίασης.

Κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρείχε στους εκπροσώπους των κομμάτων ενδελεχή και σε βάθος ενημέρωση επί κρίσιμων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων.

Οι εργασίες του προγραμματισμένου Συμβουλίου άρχισαν λίγα λεπτά μετά τις 11.00 και ολοκληρώθηκαν μετά τις δύο το μεσημέρι.

Στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, Κώστας Δουζίνας, η βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου και ο συντονιστής του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Παναγιώτης Τριγάζης, εκ μέρους της ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρέσβης επί τιμή, Γιάννης Σαββαΐδης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους του Ποταμιού ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Κακλίκης, εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης και ο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Ελευθέριος Καραγιάννης, και εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων οι Μάριος Γεωργιάδης και Γιώργος Κουτουλάκης.

«Υπάρχει κλίμα σύμπνοιας και συνεννόησης. Ήταν πάρα πολύ φιλικό από όλα τα κόμματα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και παρατήρησε πως υπάρχει σύμπνοια πολιτικών απόψεων γύρω από τις προκλήσεις της τουρκικής πλευράς. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη και όχι έκτακτη.

Πρόταση για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό πως η Ένωση Κεντρώων έθεσε το ζήτημα της σύγκλησης των πολιτικών αρχηγών γιατί, όπως είπε, έχουν ανοίξει όλα τα εθνικά μέτωπα. «Έχει να γίνει τουλάχιστον δύο χρόνια, από τότε που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν κάτσει οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουν για τα μείζονα θέματα, είτε εθνικής ασφαλείας είτε εθνικής οικονομίας που αφορούν τη χώρα μας» σημείωσε.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων στο Συμβούλιο τόνισε ότι το μείζον για την Ένωση Κεντρώων είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι κόκκινη γραμμή για το κόμμα του και θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει αυτήν τη Συμφωνία.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε ότι κατέθεσε στο Συμβούλιο την πρόταση για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή