Site icon NewsIT

Μαρτίνης: Μόνο ο Τσίπρας και ο Καραμανλής δεν μου ζήτησαν ρουσφέτι

14.06.2017 | 15:50
Μαρτίνης: Μόνο ο Τσίπρας και ο Καραμανλής δεν μου ζήτησαν ρουσφέτι

Δεύτερη ημέρα εξέτασης του Ανδρέα Μαρτίνη στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας...

«Ο Κώστας Καραμανλής και ο Τσίπρας είναι οι μόνοι που δεν δέχθηκαν να μου ζητήσουν ποτέ κανένα χατίρι… Ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε τα λιγότερα από όλους τους άλλους… Του κ. Αβραμόπουλου μου ζήτησε και του διόρισα στο νοσοκομείο τον…» ήταν μεταξύ άλλων οι ισχυρισμοί του πρώην πρόεδρου του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη στην σημερινή του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες διανεμήθηκε από την Δημοκρατική Συμπαράταξη μια ανάλυση εξόδων για την περίοδο 2010- 2011 που είχε κάνει η ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Λυκούργο Λιαρόπουλο για την κατάσταση του νοσοκομείο του 2012 όπου φαίνεται ότι από τον Μάρτιο έως Δεκέμβριο του 2010 είχε δαπανηθεί το ποσό των 120.938 για «δώρα» που έγιναν επί διοίκησης Μαρτίνης και αφορούσαν σε cartier, μανικετόκουμπα Καίσαρη, συλλεκτικές αρχαίες αναπαραστάσεις, πρες παπιέ, φυτά, κρασιά μέχρι και βάζα με δράκους…

Ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτές επέμεινε ότι το Ερρίκος Ντυνάν αποτέλεσε ένα «μνημείο διαπλοκής» και ενός σχεδίου «άλωσης». Κατήγγειλε το σύνολο των υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι συνέπραξαν στο να φτάσει το νοσοκομείο σε αυτή την κατάσταση και κυρίως έστρεψε τα πυρά του στους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Αιχμές άφησε ο κ. Μαρτίνης και για το γεγονός ότι η ΝΔ δεν όρισε ως μέλη της Επιτροπής βουλευτές της που εμπλέκονται στην υπόθεση και ακόμα και ο κ. Μηταράκης που είναι μέλος δεν έχει έρθει και σήμερα. Ακούγοντας από το εσωτερικό δίκτο της Βουλής, το «παράπονο» του κ. Μαρτίνη, πάντως, ο κ. Μηταράκης έσπευσε στην αίθουσα και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Μηταράκης: Προσήλθα κύριε πρόεδρε της Επιτροπής καθώς άκουσα από το δίκτυο τον κ. Μαρτίνη ότι θέλει να με γνωρίσει…

Μαρτίνης: Χαίρω πολύ και πολλούς χαιρετισμούς στους γνωστούς σας…

Βουλευτές της ΝΔ: Σε ποιους γνωστούς του αναφέρεστε;

Μαρτίνης: Αυτό είναι κοινωνικό… τους γνωστούς του όπως τους επιτελείς του κ. Χαραμή με τους οποίους συζητούσε συνεχώς…

Ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ερωτηθείς για τις μομφές που άφηνε κατά του Ανδρέα Λοβέδου ότι ήταν αυτός η αιτία που παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα στην υπόθεση της μεταβίβασης του νοσοκομείου στον Βγενόπουλου επειδή του το είχε ζητήσει. Κάτι άλλωστε – που όπως πρόσθεσε- ο κ. Λοβέρδος το είχε παραδεχτεί εκείνη την περίοδο ο ίδιος ο υπουργός και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Μαρτίνης πάντως δεν έδωσε κάποια πειστική απάντηση γιατί έμεινε σε κάποια προφορική «δέσμευση» και παραιτήθηκε από τις ένδικες προσφυγές αμέσως και όχι στο δικαστήριο και αφού οι δεσμεύσεις Βγενόπουλου για την σωτηρία του νοσοκομείου είχαν υλοποιηθεί.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάντως με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική αναφέρει ότι « όλοι οι χειρισμοί του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ήταν διαφανείς, σε διάστημα 13 μηνών προκάλεσε 6 συνεδριάσεις της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το Ντυνάν και τα πρακτικά τους αμέσως μετά από κάθε συνεδρίαση πήγαιναν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου…»

Υπενθυμίζεται ότι «το Ερρίκος Ντυνάν ήταν χρεωμένο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Μαρτίνης αντιδικούσε με τις τράπεζες, το Κοργιαλένειο… το 40% των τραπεζικών λογαριασμών του νοσοκομείου ήταν δεσμευμένοι, όλοι οι λογαριασμοί του ήταν απλήρωτοι, οι 1.000 εργαζόμενοι απλήρωτοι για πάνω από 5 μήνες, απλήρωτοι οι προμηθευτές, τα ασφαλιστικά ταμεία και η εφορία καθώς και οι εργαζόμενοι του ΕΕΣ…»

Για το θέμα με τον Βγενόπουλο το υπόμνημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνει ότι «το Ντυνάν αντιδικούσε με την δανείστρια τράπεζα, Κάθε σχέδιο προσέκρουε στην κατάσχεση από την Μαρφίν των όποιων χρημάτων του εδίδοντο.

Το αδιέξοδο ίσως έλυνε μια παραίτηση από την παραίτηση από την αντιδικία Μαρτίνη – Βγενόπουλου. Έτσι ο Μαρτίνης δηλώνει θα παραιτηθεί από τη μήνυση και η τράπεζα θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς…» ενώ σημειώνεται ότι «ο τότε υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος κατήργησε με νόμο τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας στο Ντυνάν γιατί ήταν φανερό πως η διαχείριση Μαρτίνη μέσω αυτής της συμμετοχής ήθελε να εμπλέκει την Πολιτεία στα θέματά του, χωρίς όμως να αποδέχεται καθαρές και διαφανείς λύσεις…»

Η κατάθεση του κ. Μαρτίνη συνεχίζεται
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version