Παρασκευή, 26 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Με… 84,1% υποψήφιος για πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν. Η υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε» με το εντυπωσιακό ποσοστό του 84,1%.

Η απόφαση για να εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την Ευρωπαϊκή Αριστερά στις ευρωεκλογές επικυρώθηκε από το 4ο Συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη στη Μαδρίτη.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης.

Το συνέδριο επανεξέλεξε ως πρόεδρο του ΚΕΑ τον Πιερ Λοράν με ποσοστό 78,6%

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως σημείωσε «η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού». «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.

“Τελευταίος φανατικός Μερκελιστής ο Σαμαράς”

Μετά τη λήξη του συνεδρίου ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως τον τελευταίο φανατικό του Μερκελισμού στην Ευρώπη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον κατηγορεί για εμμονή με την εξουσία, είπε: «Αν υπάρχει μια εμμονή στην Ευρώπη αυτή είναι η εμμονή στον Μερκελισμό, η εμμονή στην εφαρμογή σκληρής, βάρβαρης λιτότητας που οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή.

Κι αν έχει απομείνει ένας φανατικός υποστηρικτής του Μερκελισμού στην Ευρώπη είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτή η αποτυχημένη πολιτική εγκυμονεί κινδύνους, δεν είναι μόνο ότι βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια αλλά απειλείται η ευρωπαϊκή ένωση και ευρωπαϊκή προοπτική. Εμείς ζητάμε μια μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα που δε θα αρχίσει να έρθει».

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να προκύψουν εκλογές στην Ελλάδα μαζί με τις ευρωεκλογές κι αν αυτό θα σημάνει πως δε θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντίθετα, αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη, τότε η υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πάρει άλλα χαρακτηριστικά», είπε και τόνισε πως η αλλαγή που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα θα παρασύρει όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Η Ευρώπη θα αλλάξει πολιτική και θα’ ναι ντάλα μεσημέρι

Τσίπρας: Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση

Σάλος με το λάθος της Αυγής – Εκανε τον Ρεν Πρόεδρο της Κομισιόν!

Τσίπρας – Ρεν: Τα θαύματα δεν τελειώνουν ποτέ;

Κεδίκογλου σε Τσίπρα: Με τον Ρεν ποιό κοστούμι φορέσατε;

Ο Τσίπρας “φώναξε” στον Ρεν για να ακούσει η… Αθήνα! – “Καλό κουράγιο” αν περάσουν οι πλειστηριασμοί – Στην κόντρα ο Ρεν: “Πόσο ευρωπαίοι είστε;”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε