Site icon NewsIT

Με εντολή Σαμαρά, δεν κόβονται οι υπερωρίες των αστυνομικών

12.03.2014 | 14:23
Με εντολή Σαμαρά, δεν κόβονται οι υπερωρίες των αστυνομικών

Η... μοιρασιά του πλεονάσματος φαίνεται πως ξεκίνησε, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή να ενισχυθεί με 7 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να μην κοπούν οι υπερωρίες των αστυνομικών.

Για το θέμα των υπερωριών των αστυνομικών είχαν σήμερα επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Με εντολή του πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενισχύεται με 7 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συζήτηση Σαμαρά – Δένδια «τέθηκε το ζήτημα της περικοπής, έστω και κατ’ ελάχιστο ποσό, της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία, λόγω περιορισμού των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας (εκτός πενθημέρου) σε 48, από 52 που ήταν μέχρι τώρα, λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο κ. Πρωθυπουργός επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα και αναγνώρισε τις αδικίες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αστυνομικοί, ειδικά σε σχέση με τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη.

Με εντολή του κ. Σαμαρά, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7 εκ. ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρόϊκα: Ξεχάστε την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους

Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δις

Δεν μετακομίζει Βρυξέλλες ο Βενιζέλος

Ο Μάρτιος των κρίσιμων αποφάσεων για Σαμαρά – Βενιζέλο

Ούτε τα ισχυρά αντιβιοτικά δεν κρατούν στο κρεββάτι τον Αντώνη Σαμαρά

Σαμαράς σε Βενιζέλο: Θα τ’ ακούσω αν κάνω τον Σαχινίδη διοικητή της ΤτΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version