Site icon NewsIT

Με κολοκυθοανθούς και παραδοσιακά γλυκά το γεύμα Κοτζιά – Τσαβούσογλου

28.08.2016 | 15:33
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο χωριό Ψυχρό στο οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στο Δικταίο Άντρο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία η Ρέα γέννησε τον Δια, θα γευματίσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που βρίσκεται στην Κρήτη.

Οι δυο υπουργοί επέλεξαν μια ταβέρνα στο χωριό Ψυχρό για να γευματίσουν και σύμφωνα με πληροφορίες το μενού θα περιλαμβάνει κολοκυθοανθούς με φασολάκια και γλυκά της περιοχής. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχε επισκεφτεί την ταβέρνα όπου θα φάνε Κοτζιάς και Τσαβούσογλου για να ελέγξουν το χώρο και το φαγητό.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρίσκεται στην Κρήτη ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του. Η κατ’ ιδίαν ανεπίσημη συνάντηση έγινε στην Ελούντα, όπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ έφτασε στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής (28.08.2016). Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε ευρωπαϊκή χώρα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, που απερίφραστα είχε καταδικάσει η Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το ekriti.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version