Πολιτική

Με παράλληλο σχέδιο ο Τσίπρας για να “γλυκάνει” τους βουλευτές του – Αύριο στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

- Η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group έβγαλε... λευκό καπνό.
- Αυτό σημαίνει πως αύριο, Σάββατο, θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, εφόσον τα προαπαιτούμενα θα έχουν "καλυφθεί".
- Κάτι τέτοιο θα σημάνει και την εκταμίευση της υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ πριν το τέλος του έτους.
- Παραμένει μεγάλο "αγκάθι" το ασφαλιστικό, το οποίο βεβαίως... μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2016.
- Ποιο είναι το "παράλληλο σχέδιο" της κυβέρνησης για να βρει πολιτικά... ισοδύναμα στους βουλευτές της.

Την Τρίτη το βράδυ θα γίνει πιθανότατα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η κυβέρνηση ψάχνει για πολιτικά ισοδύναμα ανάμεσα σε βουλευτές της, οι οποίοι σε συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του ζητούν και… κάτι άλλο για να πουν στους ψηφοφόρους τους.

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, αναμένεται να περάσει με… παράλληλο σχέδιο 120 άρθρων που θα αποτελείται από ρυθμίσεις από όλα τα υπουργεία. “Κορμός” θα είναι το υπουργείο Υγείας, αλλά θα υπάρχουν και θέματα που θα δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ