Site icon NewsIT

Με παράλληλο σχέδιο ο Τσίπρας για να “γλυκάνει” τους βουλευτές του – Αύριο στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

11.12.2015 | 21:38
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Η αποψινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group έβγαλε... λευκό καπνό. - Αυτό σημαίνει πως αύριο, Σάββατο, θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, εφόσον τα προαπαιτούμενα θα έχουν "καλυφθεί". - Κάτι τέτοιο θα σημάνει και την εκταμίευση της υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ πριν το τέλος του έτους. - Παραμένει μεγάλο "αγκάθι" το ασφαλιστικό, το οποίο βεβαίως... μετατέθηκε για τον Ιανουάριο του 2016. - Ποιο είναι το "παράλληλο σχέδιο" της κυβέρνησης για να βρει πολιτικά... ισοδύναμα στους βουλευτές της.

Την Τρίτη το βράδυ θα γίνει πιθανότατα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η κυβέρνηση ψάχνει για πολιτικά ισοδύναμα ανάμεσα σε βουλευτές της, οι οποίοι σε συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του ζητούν και… κάτι άλλο για να πουν στους ψηφοφόρους τους.

Το νομοσχέδιο, λοιπόν, αναμένεται να περάσει με… παράλληλο σχέδιο 120 άρθρων που θα αποτελείται από ρυθμίσεις από όλα τα υπουργεία. “Κορμός” θα είναι το υπουργείο Υγείας, αλλά θα υπάρχουν και θέματα που θα δείχνουν την κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version