Πολιτική

Με παρατράγουδα οι εκλογές των συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής η ψηφοφορία στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα για την ανάδειξη των 2000-2500 συνέδρων. Όσο για την προσέλευση, αυτή αποτέλεσε πραγματικά έκπληξη ακόμη και για την Ιπποκράτους αφού οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τους 100.000!

Βέβαια η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με πολλά παρατράγουδα, αφού δεν υπήρχε ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διπλοψηφίες και καταγγελίες για «φυτευτούς» συνέδρους.

Όμως παρά τις καταγγελίες για εκλογική διαδικασία παρωδία, τόσο οι «βενιζελικοί» όσο και οι «αντιβενιζελικοί» ή «παπανδρεϊκοί» πανηγυρίζουν εκ των προτέρων για τον αριθμό των συνέδρων που εξέλεξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «αντιβενιζελικό» μπλοκ φέρεται αρκετά ικανοποιημένο για τα νούμερα που έχει πετύχει ανά την Ελλάδα, πλην της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το «βενιζελικό» μπλοκ μιλά για άνετη και καθαρή επικράτηση ιδίως στους μεγάλους δήμους.

Οι αριθμοί πάντως παίζουν καθώς το ποσοστό των συνέδρων για τους «βενιζελικούς» κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις από 60 έως 90% και για τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους από 20 έως 40%.

Εν τέλει η πραγματική δύναμη των δύο στρατοπέδων θα αποτυπωθεί την τελευταία μέρα του Συνεδρίου οπότε θα εκλεγούν τα 120 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ μια πρώτη γεύση θα έχουμε την προηγούμενη μέρα όταν θα ψηφίζονται τα κείμενα του Συνεδρίου και ιδίως οι Πολιτικές Θέσεις όπου οι σύνεδροι θα κληθούν μεταξύ άλλων με τη ψήφος τους να επικυρώσουν τη συμμετοχής ή όχι του ΠΑΣΟΙΚ στην κυβέρνηση, γεγονός που θα ληφθεί και ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη σημερινή ψηφοφορία στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ν» δεν ψήφισαν οι μουσουλμάνοι διαμαρτυρόμενοι έτσι για το θέμα των ιεροδιδασκάλων και στέλνοντας μήνυμα στη κυβέρνηση μέσω…ΠΑΣΟΚ!

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τη διαδικασία αυτή και θα βγει από το συντακτικό του συνέδριο ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο. Εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού, της μεγάλης Κεντροαριστεράς», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ευχαρίστησε συνεχάρη όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και στην οργάνωση των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει συνέδρους

Παναγιωτακόπουλος: Παραποιήσεις και master chef στην ψηφοφορία για το συνέδριο

Το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε αριθμούς

Τι απαντά η Ιπποκράτους στο ΟΧΙ Σημίτη

Όχι Σημίτη σε Βενιζέλο για το συνέδριο

Προσωπική επιστολή Βενιζέλου σε Σημίτη για να πάει στο Συνέδριο

Ξύλο και καρεκλιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ! – Καταγγελίες εν όψει συνεδρίου – Τι αποκαλύπτει στο ΣΚΑΙ ένας εκ των πρωταγωνιστών

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι