Site icon NewsIT

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την πολιτική επιστράτευση στην Παιδεία

18.11.2013 | 22:13
Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την πολιτική επιστράτευση στην Παιδεία

 - Ήδη το υπουργείο Παιδείας είχε προσφύγει ήδη μία φορά στη Δικαιοσύνη που έκρινε την απεργία παράνομη - Ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε καθηγητές και μαθητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους - Βαρύ κατηγορώ σε Σύγκλητό και Πρύτανη για την άρνησή τους να εφαρμόσουν το νόμο - Μήνυση Πελεγρίνη στα μέλη του Συμβουλίου ΕΚΠΑ - Ζητά 1 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη

Τελικά η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να μην αναγκαστεί να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. 

Έτσι μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις με την παραίτηση όλων των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, την μήνυση του Πελεγρίνη κατά των μελών του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ και την επιμονή των διοκητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν τις απεργίες τους, ο υπουργός Παιδείας παρενέβη στο θέμα. 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε πως το υπουργείο την Τρίτη θα προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και μάλιστα καλεί τους καθηγητές και τους φοιτητές να προσέλθουν κανονικά στα μαθήματά τους. 

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση από πλευράς διοικητικών υπαλλήλων για να συνεχίσουν τη 48ωρη απεργία τους, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο παραβιάζουν το νόμο, καθώς ‘δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη”.

Μάλιστα, ο κ. Αρβανιτόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της Συγκλήτου και του Πρύτανη λέγοντας πως η άρνησή τους να εφαρμόσουν το νόμο και να ανοίξουν το πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Έκανε δε λόγο για τεράστια ευθύνη. 

Αυτή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται την πολιτική επιστράτευση καθώς θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο το κλίμα θα οξυνθεί περαιτέρω και θα υπάρξουν άμεσες κινητοποιήσεις στους πανεπιστημιακούς χώρους ακόμα και καταλήψεις. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και με το φόβο πως σε περίπτωση καταλήψεων θα υπάρξουν αναγκαστικά παρεμβάσεις της αστυνομίας, προσπαθούν να βρουν λύση στο Μαξίμου έξω από την πολιτική επιστράτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε διαθεσιμότητα με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Παραιτείται σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών – Πελεγρίνης: Την λύση να δώσει ο Σαμαράς!

Στα άκρα! Κλειστά Πανεπιστήμια όλη την εβδομάδα αποφάσισαν οι διοικητικοί – Υπ. Παιδείας: Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Αρβανιτόπουλος: Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια θα συλλαμβάνεται!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version