Site icon NewsIT

Με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

23.04.2014 | 13:50
Με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Μετά από από αρκετό καιρό έτυχε και βρέθηκα σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ο οποίος άσκησε σφοδρή κριτική στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καλώντας τους πολίτες να κλείσουν τις τηλεοράσεις και τον διακόπτη στα παπαγαλάκια της διαπλοκής όπως είπε, και να βγουν στο δρόμο.

Παρά τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας οι περίπου 2.000 οπαδοί και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθησαν μάλλον υποτονικά τα όσα έλεγε ο πρόεδρος του κόμματος καθώς ακούστηκαν λίγα συνθήματα υπέρ της Αριστεράς και σποραδικά χειροκροτήματα σε κάποιες ατάκες της ομιλίας.

Η συγκέντρωση προφανώς δεν είχε τον παλμό συγκεντρώσεων άλλων εποχών και μάλιστα για κόμματα που βρίσκονταν προ των πυλών της εξουσίας, ούτε σημαίες, ούτε βεγγαλικά, παρά μουσικές, με τα κομμάτια που έπαιζαν να θυμίζουν σε πολλούς συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και ιδίως αυτό με την άφιξη του κ. Τσίπρα στο χώρο της συγκέντρωσης μπροστά στη Δημοτική Αγορά της πόλης.

Σύμφωνα με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις στελεχών του επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν κατά 25% μεγαλύτερο από εκείνο της συγκέντρωσης μεταξύ των δύο εθνικών εκλογών του 2012, ενώ άλλα στελέχη εκτιμούσαν ότι ήταν τουλάχιστον διπλάσια.

Το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με την υποψηφιότητα της Σουλειμάν Σαμπιχά δεν φάνηκε να απασχολεί τα πολλά πηγαδάκια που σχηματίστηκαν με την Σοφία Σακοράφα και τον Κρίτωνα Αρσένη, αντιθέτως κυριάρχησαν συζητήσεις σε σχέση με τα τοπικά ζητήματα ενόψει των αυτοδιοκητικών εκλογών και γενικότερα για το τι λένε οι δημοσκοπήσεις και τι θα γίνει σε σχέση με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Να σημειωθεί ότι πριν από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γιάννης Σαρρής και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Μιχάλης Κριτσωτάκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ του δήμου να έχει ουσιαστικά διασπαστεί στα τρία, αφού πέραν του επίσημου υποψηφίου ορισμένες δυνάμεις στηρίζουν τον ανεξάρτητο υποψήφιο Τάσο Βάμβουκα που ήταν υποψήφιο μάλιστα του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές και τον Γιάννη Παπαδερό, στενό φίλος του Γιώργου Σταθάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος όμως δεν κατόρθωσε να πάρει το χρίσμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version